Кой регулаторен орган ще контролира разработването на изкуствения интелект, запита

...
Кой регулаторен орган ще контролира разработването на изкуствения интелект, запита
Коментари Харесай

Експерти и бизнес: 6 месеца пауза за проектите с изкуствен интелект

" Кой регулаторен орган ще управлява създаването на изкуствения разсъдък ", запита той
Илон Мъск, дружно с бизнеслидери и специалисти упорстват за 6-месечна пауза в създаването на огромни планове с изкуствен интелект. Мотивите са, че той заплашва човешката цивилизация. В предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS IT-специалистът Огнян Киряков, съветник по усъвършенстване на бизнес развой и работливост разяснява този апел.

„ Приемам като естествена реакция по тематика, по която се подвига много звук. Писмото не е доста съответно ”, сподели Киряков. По думите му, с цел да разтълкуваме това писмо, би трябвало да го четем в подтекст на института, основан от Мъск.

„ Той (мултимилиардерът Илон Мъск) е много находчив по метода, по който разяснява с обществото. Това наподобява на една петиция, която е подписана. Не съм сигурен, че това е доказано. Поставям под въпрос всяка една информация, която получавам в медиите ” изясни Киряков.

Той е безапелационен, че има опасности при основаването на изкуствен интелект. „ Ние сме в революционна, не в еволюционна точка, в която нещата се развиват естествено. Свидетели сме на нещо, което може да промени метода, по който хората поддържат връзка с машините и метода, по който те извличат изгода от тях ”, изясни консултантът.

„ Да сме деликатни – да, само че да прилагаме ограничавания в интернет, това е несериозно ”, сподели Киряков. Той посочи, че рисковете са, че изкуствения разсъдък може да докара до по-голямо неравноправие в света. Това ще задълбочи разликата бедни-богати, софтуерно и нетехнологично развити страни, счита той.

Запитан допустимо ли е да загубим контрола върху нашата цивилизация, той запита: „ Защо някой желае да има надзор върху цивилизацията ”. Това е лекомислен въпрос, счита Киряков. „ Цивилизацията не може да бъде следена. Това е неточност в мисленето, която може да бъде изменена ”, съобщи IT-специалистът.

Той продължи с въпросите – за какво апелът е да се спре единствено за 6 месеца създаването и какво ще е случи тогава. Кой ще е регулаторният орган, който ще управлява създаването на изкуствения разсъдък, добави Огнян Киряков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР