Кой печели войната на пропагандата? И защо битката за умовете

...
Кой печели войната на пропагандата? И защо битката за умовете
Коментари Харесай

Кой печели войната на пропагандата: Говори бивш журналист на BBC

Кой печели войната на пропагандата? И за какво борбата за мозъците ни се оказва не по-малко значима за агресора, в сравнение с действителната война? Евгений Генчев беседва с един от най-опитните публицисти на BBC Питър Хорокс.

" Путин губи осведомителната война, това се трансформира в борба на обществените мрежи. Украинският президент печели войната в обществените мрежи, видеата, които записва по улиците на Киев, както и проявленията му в парламентите на европейски страни, трансформират нещата и методът, по който народът на Украйна употребява обществените мрежи. Русия печелеше борбата в обществените мрежи преди войната, в този момент нещата се обърнаха ", изясни Хорокс.

По думите му висококачествената самостоятелна публицистика е жизненоважна за европейските общества. " Към информацията би трябвало да се отнасяш с почит. Важна е независимостта и истинността на публицистиката. Качеството на информацията в България е снижено. Европейски Съюз би трябвало да подсигурява за свободата на словото ", счита той. И добави, че не трябва да има цензура.

" Винаги би трябвало да се слагат под въпрос съветските изказвания. Грешно е да се одобряват възгледите без да се слагат под въпрос ", означи журналистът.

Той дефинира като странна акцията на Петков за даряване на една заплата за въоръжаване на Украйна, само че поддържа визитата му в Киев. Хорокс прикани хората да се замислят когато четат текст, проповядващ ненавист и да ревизират източниците си на информация. " Заиграването с страстите води до религия в пропагандата. Политици дърпат конците на публицисти, това въздейства на хората ", акцентира той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР