Кой от тези видове кашлица имате? Кашлицата не е болест, а

...
Кой от тези видове кашлица имате?
Кашлицата не е болест, а
Коментари Харесай

Кой от тези видове кашлица имате? Вижте какво не е наред с вас!

Кой от тези типове кашлица имате?

Кашлицата не е болест, а признак, който сочи главното заболяване: настинка, стомашно-чревно заболяване, белодробно заболяване, алергии и други

7 типа кашлица:

1. Постназален синдром
Постназалният синдром нормално е резултат от настинка или алергия и може да се прояви като суха или влажна кашлица, която се утежнява през нощта. Ако е породена от алергии, тя може да бъде съпроводена от кихане и сърбеж в очите.

Решение: изплакнете с разтвор, подготвен с чаена лъжичка хималайска сол и дестилирана вода.

2. Пневмония
Този тип кашлица стартира като суха, само че скоро се трансформира във влажна кашлица със зелена, алена или жълта слуз. В допълнение, тя постоянно е съпроводена от тресчица, болежка, студени тръпки и затруднено дишане.

Решение: пийте доста течности и си почивайте. В по-тежки случаи хората влизат в болничното заведение, където се организира кислородна терапия.

3. Хронична обструктивна белодробна болест
Този вид кашлица е директно обвързван с пушенето! Обикновено стартира като интензивна кашлица заран и се облекчава денем. Други признаци включват отмалялост, зной, стягане в гърдите и хрипове.

4. Астма
Ако кашлицата е съпроводена от хрипове, това може да значи астма. Този вид кашлица има наклонност да се утежнява през нощта и постоянно е обвързвана с отмалялост, стягане в гърдите и зной.

Решение: уверете се, че ядете доста храни, богати на витамин D и пробвайте метода Бутейко.

5. Кашлица, обвързвана с медикаментите
Медикаментите, които се употребяват за лекуване на хипертония, предизвикват суха кашлица при към 20% от пациентите. Ако кашлицата продължава няколко седмици, потърсете здравна помощ.

Решение: избягвайте модифицирани и сладки храни, които усилват равнищата на инсулин и лептин, което покачва риска от високо кръвно налягане.

6. Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ)
ГЕРБ може да провокира суха, конвулсивна кашлица. Всъщност ГЕРБ е втората най-честа причина за хронична кашлица. Може да засегне белите дробове и да аргументи остра и хронична кашлица.

Решение: избягвайте алкохол, никотин, кофеин и модифицирани храни. Яжте доста млечни артикули и зеленчуци и приемайте бетаин добавки.

7. Коклюш
Коклюшът предизвиква мощна кашлица, която приключва с хрипове, когато вдишвате. Ако смятате, че имате коклюш, би трябвало да потърсите здравна помощ допустимо най-скоро.

Решение: поддържайте кожата си хидратирана, пийте доста билкови чайове, правете инхалации с билки и яжте топли супи.

Рецепта за домакински медено-лимонов сироп при кашлица:

1 лимон
половин литър натурален мед

Приготвяне:
Сварете лимона, охладете и нарежете на тънки филийки.
Варете нарязания лимон с меда в продължение на един час (при ниска температура).

Оставете да се охлади и съхранявайте в стъклен буркан.

Употреба:
½ ч.л. дневно за деца
1 чаена лъжичка дневно за възрастни

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР