Кой от нас не си мечтае да отиде в някой

...
Кой от нас не си мечтае да отиде в някой
Коментари Харесай

Най-необикновените плажове в света

Кой от нас не си мечтае да отиде в някой божествен курорт, да се пече под жаркото слънце, да се къпе в лазурното море и да лежи върху жълтия пясък! Стоп! А за какво пък тъкмо върху жълт? Знаете ли, че природата от време на време основава неповторими плажове с пясък, чийто цвят не е обичайният жълт?

Да вземем да вземем за пример един от Хавайските острови, който е прочут с помощта на аления цвят на своите плажове. На южния бряг на остров Мауи е ситуиран угасналия вулкан Кауки и точно той е виновникът за този плажен феномен. Червеният плаж към този момент е обичан на почитателите на нудизма, тъй като е задоволително далечен от цивилизацията и е сложен за разкриване.

 

 зелен плаж

Хавайските острови могат да се похвалят освен с червени, само че и с плажове в зелен цвят. Своята необикновена окраска  Papakolea Beach получил с помощта на високото наличие на зелени хризолитови кристали.

 

 черен плаж

Ако пък желаете да видите най-черния плаж в света, би трябвало да се отправите към различен хавайски остров –  Big Island. Почвата на брега Black Sand Beach се състои от примес сред базалт и лава и се счита за свещена, по тази причина не е позволено на туристите да си взимат пясък като сувенир. Любителите на фантастични пейзажи могат да посетят и други хавайски плажове с мрачен пясък:  Honokalani Black Sand Beach, Oneuli Beach (пясъкът там е тъмнокафяв), Kehena Beach или Pololu Valley Beach.

 

 снежнобял плаж

Ако по някаква причина хавайските плaжове не ви се костват задоволително вдъхновяващи, отидете в Австралия и се полюбувайте на удивителния снежно-бял Hyams Beach. Пясъкът на този плаж, ситуиран на 2 часа южно от Сидни, е освен най-белият на света (потвърдено и от Книгата за върхове „ Гинес “), само че е и толкоз дребен, че постоянно е сравняван с брашно.

За неповторим се счита и калифорнийският плаж  Pfeiffer Beach, който е един от най-колоритните в света. Крайбрежните хълмове, обграждащи залива Big Sur, съдържат огромни количества кристали на червен гранат. Но защото почвата се отмива от дъжда неравномерно, то нейните оттенъци непрекъснато се менят и пясъкът на плажа прелива в удивителни оттенъци на розово и лилаво.

Снимки: wikipedia.org

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР