Кой още трябва да дойде и да им каже, че

...
Кой още трябва да дойде и да им каже, че
Коментари Харесай

Добрев: Не е добре рафинерията на „Лукойл“ да стане българска, най-добре е да дойде международна компания с авторитет

„ Кой още би трябвало да пристигна и да им каже, че дерогацията е спекулация “. Това попита пред Нова ТВ депутатът от ГЕРБ/СДС Делян Добрев.

Той описа за последната си аудиенция в Съединени американски щати. „ В Съединени американски щати имах лекция в Atlantic Counsil. Най-интересната тематика за тях беше къде отива горивото, което е в намерено море и допустимо ли е да стига в Съединени американски щати “, изясни някогашният министър.

Той няма подозрения дали държавното управление пази съветския интерес.

„ Работят ли смяната за съветските ползи – работят. И предния им кабинет работеше за съветските ползи като купуваше съветски газ през медиатори, и този кабинет работи като купува 3 пъти повече съветски петрол. България стана четвъртият максимален клиент за съветски петрол в света. Всички виждате отношението на Брюксел, Вашингтон и сътрудниците по тематиката „ Лукойл “. От дерогацията печели само „ Лукойл “ и режима в Русия “, безапелационен е Добрев.

Той разкри и какво съгласно него би трябвало да последва за инфраструктурата на „ Лукойл “ у нас на фона на известията, че компанията обмисля продажба на бизнеса и евакуиране от България.

„ Аз не съм чул за интерес за закупуване на интерес като се изключи „ Сокар “ (Държавната петролна компания на Република Азербайджан), тъй като на един формален обяд азерският дипломат загатна, че те демонстрират интерес към рафинерията. Извън това не съм чувал за интерес към нея. Не е добре тази рафинерия да бъде българска благосъстоятелност и не е добре да е прикрита съветска благосъстоятелност, както се случи в Италия. Най-добре е да е благосъстоятелност на огромна интернационална компания с престиж. Не знам има ли интерес от такава. Можем да създадем като Германия, като парламент да приемем закон, да се каже, че има инфраструктура, която е от сериозно значение и би трябвало да се утвърди продажбата от страната. Опростявам доста въпроса, само че страната не би трябвало да взе участие като благосъстоятелност в Лукойл “, акцентира още той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР