Кой не обича да ходи да пътува. Нови места, различна

...
Кой не обича да ходи да пътува. Нови места, различна
Коментари Харесай

5 най-мръсни предмети в хотелските стаи

Кой не обича да върви да пътува. Нови места, друга просвета и история, съвършен метод за отмора. Но в случай че интервалът на почивката ни е по-дълъг, би трябвало въпреки всичко да преспим някъде, като най-честият вид са хотелите. Но когато вършим резервация, би трябвало да имаме едно на разум.

След като са ревизирали няколко хиляди хотелски стаи, американските лекари по инфекциозни заболявания са определили кои предмети в тези стаи са най-примамливото леговище за бактерии. Резултатите от проучването са оповестени в страниците му New York Post.

Баня. На почитателите на водни процедури по време на престоя в хотелите специалистите предлагат да не се къпят във вана, а вместо това да се лимитират единствено до душ. А даже и преди да си вземете душ, кабината би трябвало да бъде изплакната с топла вода и шампоан, поучават лекарите.

11 неща в дома, които мислите, че са чисти, само че в действителност са непоносимо мръсни

" Банята е най-несигурното място във всяка стая, защото обезпечава идеални условия за възпроизводство на бактерии: топлота и влага ", показват биолозите.

Слушалка на душ. Според уредниците на проучването душове в хотелските стаи би трябвало да бъдат заменяни най-малко един път годишно, само че това предписание постоянно не се съблюдава. По слушалката на душа се натрупва легионела - бактерия, която при усвояване в човешкото тяло може да аргументи даже съдбовни болести. Преди да вземете душ, е потребно да източите горещата вода за 2-3 минути.

Тоалетна паница. За да не пострадате от вирусна болест на стомаха, най-добре е да пътувате с дезинфекциращи кърпички. Може да ги употребявате, с цел да забършете повърхността на тоалетната паница - още един потребен съвет за предотвратяване от инфекциозно заболяване.

Конзоли. В стаята на хотелската стая един от обектите, рисков за здравето, е на първо място дистанционното управление - от тв приемника, климатика. Кой ли го е употребява преди? Не мислете за това, просто увийте устройството в полиетилен.

12 неща, които би трябвало да бъдат изхвърлени, с цел да се резервира здравето ви

Мебели и спално долни дрехи. Някога чували ли сте, че на мебелите в стаята на хотелите седи или лежи гол човек? Експертите удостоверяват: това е по този начин и този табиет предизвиква разпространяването на стафилокока ауреус. На собствен ред, зле изпаното спално долни дрехи може да провокира алергии. Винаги носете на път и за отмора почивните антиалергични медикаменти, предложени от специалисти.

Плувен басейн. Хотелските басейни би трябвало да са най-избягвани, защото те са повода за половината от болесттите измежду гостите, показват още специалистите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР