Кой назначи Борис Михайлов за шеф на ДФ Земеделие. Когато

...
Кой назначи Борис Михайлов за шеф на ДФ Земеделие. Когато
Коментари Харесай

ГЕРБ с нови въпроси към кабинета за директора на ДФ Земеделие

Кой назначи Борис Михайлов за началник на Държавна фирма " Земеделие ". Когато през този фонд минават 3 млрд лв., би трябвало да се знае. Това попитаха Томислав Дончев и Тома Биков от ГЕРБ на втори брифинг за деня в централата на партията.

Припомняме, че по-рано от партията показаха съмнения, че новият изпълнителен шеф на Държавен фонд " Земеделие " Борис Михайлов е съден за данъчни измами.

В отговор представителят на служебното държавно управление Антон Кутев показа пред медиите документ от Софийския градски съд, съгласно който наказателното произвеждане против Борис Михайлов е прекъснато. Кутев дефинира обвиняванията на ГЕРБ като " политическа форма на зловредие ". А самият Борис Михайлов политиците от ГЕРБ.
 ГЕРБ питат кабинета Янев съден ли е новият началник на ДЗФ за данъчни измами ГЕРБ питат кабинета " Янев " съден ли е новият началник на ДЗФ за данъчни измами
Разследван ли е за данъчни измами новият началник на Държавна фирма " Земеделие " Борис Михайлов. Това въпрос зададоха представителите на ГЕРБ Томислав До...

" На предходната конференция зададохме няколко въпроса към сегашния шеф на фонд " Земеделие ". Никой от нас не е казвал, че този човек би трябвало да влезе в пандиза и линчуван и ние сме длъжни да проверим всяка информация, която доближи до нас. На нас ни е малко необяснима бурната реакция на господин Кутев. Най-нормалното в една демократична страна е опозицията и медиите да се интересуват. Ако някой си мисли, че с такива бурни реакции някой ще ни подплаши и ще спрем да търсим информация за такива хора, доста се лъже ", стартира Тома Биков.

" 2007 година, когато бях претендент за кмет, се срещах с хората и те ми задаваха въпроси къде съм учил, с какъв брой съм приключил, какво съм работил. Когато някой ръководи вашите и нашите пари, когато взима решения за ориста на хората, неразрешени въпроси няма ", продължи Томислав Дончев.

" Първи въпрос - какъв предходен опит и експертиза има шефът на Държавна фирма " Земеделие ". Разбрахме, че господин Димитров е работил в Ложа " Ехнатон " и фондация " Тамплиер ". В това няма нищо неприятно. Държавна фирма " Земеделие " разпределя 3 милиарда лева годишно ". Откъде се появи господин Михайлов? Кой го докара, кой го предложи? Г-н министърът? Това е една от най-важните институции в страна ", продължи да пита Томислав Дончев.

" Дори и изчегъртването би трябвало да се прави законосъобразно ", отговори Томислав Дончев на въпрос за лавината от смени във всички държавни институции, които предприе служебният кабинет на Румен Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР