Кой на пожар и тихомълком изтегли парите си от КТБВпечатляващото

...
Кой на пожар и тихомълком изтегли парите си от КТБВпечатляващото
Коментари Харесай

Най-важното през седмицата

Кой на пожар и тихомълком изтегли парите си от КТБ

Впечатляващото в тази ситуация КТБ е, че следствието е водено едностранчиво и еднопосочно, в нарушаване на Наказателно-процесуален кодекс. С други думи (поне доколкото е известно от материалите по делото), прокурорите и следователите не са събрали и половин доказателство за невиновността на Цветан Василев. В противоположен случай те от дълго време щяха да са получили отговор най-малко на два въпроса: „ Колко от прословутите „ потънали “ 3,5 милиарда лева са чист политически рекет, минал и отпътувал под формата на заеми за наши хора? “ и „ Дали „ всякакви хора “, злоупотребявайки с пълномощията си, дадени им от Василев, не са крали от негово име и за негова сметка? “

Меркел отстъпи за избора на началник на Еврокомисията

Германската канцлерка Ангела Меркел даде да се разбере, че може да се откаже от претендента си за ръководител на Европейската комисия, с цел да могат европейските институции да работят обикновено, предадоха Франс прес и Ройтерс.
"Кандидат за ръководител на Комисията може да е единствено този, който е показан на Европейския парламент от Европейския съвет, и това не зависи единствено от мен. Бих желала това да е според правилото на "шпиценкандидата ", само че през днешния ден не мога да кажа, че казусът ще е подобен ", сподели Меркел в немския парламент.
Според системата на "шпиценкандидатите " главните политически групи в Екологичен потенциал издигат собствен претендент за ръководител на Европейската комисия.

Очертава се Цветекзит без договорка

Интересна сапунка би се получила, в случай че се откри занаятчия на най-популярното изкуство да пресъздаде титаничната амплитуда на спорните пристрастености, вилнеещи в душата на Бойко Борисов. Неотдавна министър председателят проплака от чужбина, че отлъчвайки Цветанов от партията, е изгубил фамилията си. Само два дни по-късно се оказа, че не е останала и капка фамилна обвързаност – подложен натясно от неуместни въпроси за новия покупател на ЧЕЗ, Борисов ядно отсече: „ Питайте Цветанов, той към този момент не е от ГЕРБ”. Това, несъмнено, е в кръга на шегите. Никакви усеща на родствена съпринадлежност в никакъв случай не е имало сред Първия и (доскоро) Втория в партията на властта. Просто Борисов се раздира сред два противоположни вътрешни импулса.
От едната страна е желанието да си върне на Цветанов за всичко, което му е сторил (или най-малко се е опитвал да стори) и в същото време да стовари върху него отговорността за всички золуми на ръководещите и виновността за приближаващия край. Но от другата страна тежи и се ускорява страхът от последствията. За лаиците отстраняването (да не кажем отстрелването) на Цветанов може и да е било безпроблемно, само че действителността е друга и Борисов си дава доста ясна сметка за това.

До края на юли може да изберат концесионер на летище София

До края на юли може да бъде определен реализатор на концесията на летище София. Това сподели транспортният министър Росен Желязков в Пловдив по време на Икономически конгрес. Трябва да се има поради, че се избира сътрудник в публично-частно партньорство, тъй че е доста значима оценката на бизнес модела и неговата осъществимост, резистентност и неоспоримост за предстоящ интервал от време.

Безконфликтни ползи по пътя към триумфа

Конфликт на ползи при парцелите на властта, несъмнено няма. Трябваше ли да го каже антикорупционната комисия, че да проумеем нещо толкоз ясно - в окото на бурята към "Апартаментгейт " попаднаха почтени труженици на политическото, стопанското и културното занятие. В очакване строителният надзор да оправи терасата на самия антикорупционен началник настояваме за въвеждане на възбрана видни строители на модерна България да бъдат окепазявани за по един-два жилището. Щом най-големият зидар на прехода Ахмед Доган лапна безконфликтно за разядка Топлоелектрическа централа с пристанище и обезпечен бизнес, стига към този момент нелепости!
Според антикорупционния орган в множеството проверявани случаи нямало даже изказвания за спор на ползи, та комисията се самосезирала по медийни сигнали. А в тях пък нямало данни проверяваните да са се възползвали от служебното си състояние при покупко-продажбите. Отделно от това самата комисия не е събрала такива доказателства. Тоест излиза, че цялата дандания е била като общо заседание сред неми, глухи и недоразбрали защо въобще става въпрос и какъв е дневният ред.

Горанов се надява преди края на годината да влезем в "чакалнята на еврозоната "

Финансовият министър Владислав Горанов предвижда, че преди края на годината България може да влезе във валутно-обменния механизъм ERM II, по-известен като "чакалнята на еврозоната ". "Не виждам спънка да се случи ", съобщи Горанов на стопански конгрес в Пловдив.
Той увери, че държавното управление няма да промени данъчната си политика до края на мандата. По думите му битката със сивата стопанска система остава главен приоритет. Горанов регистрира растеж от 3% в промишлеността, а също и в услугите. "Бурните ветрове, които рано или късно идват, към момента не са на наша територия. Ниските лихви в Западна Европа са слънчево време, което всеки би трябвало да употребява да си ремонтира покрива ", сподели още финансовият министър.

Либерализират пазара на газ

Създаване на условия за ефикасна либерализация на пазара на природен газ и определяне на ликвиден пазар плануват измененията в Закона за енергетиката, признати през днешния ден от Народното събрание на първо четене със 107 гласа "за ", един срещу и 61 "въздържал се ".
В претекстовете на вносителите - депутатът от ГЕРБ Валентин Николов и група народни представители, се показва, че измененията целят основаване на условия за демонополизация на пазара и определяне на ликвиден борсов пазар на природен газ, като се включат ограничения за превъзмогване на ниската ликвидност сега. Измененията целят основаване на конкурентна среда за добивните предприятия, търговците и потребителите на природен газ.
Създаването на лицензираната газова борса няма да попречва участниците на пазара на природен газ да реализират покупко-продажби въз основа на двустранни контракти.
Предложените правила разрешават плавното и последователно прекосяване от пазар по контролирани цени към проведен пазар на природен газ по свободно контрактувани цени, означават вносителите.

Вътрешна македонска революционна организация се възмути, че Доган е подложен паралелно с Радой Ралин, Валери Петров и Георги Марков

От Вътрешна македонска революционна организация показаха възмущението си от обстоятелството, че в учебник на "Просвета " по предмета "Човек и общество " почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган е избран като "учен " със значителен принос и името му стои паралелно с имената на Радой Ралин, Валери Петров и Георги Марков. Партията изиска резултатите от проверката на образователното наличие за неточни и манипулативни обстоятелства да бъдат оповестени от Министерство на образованието и науката.

Хипнотизирахме шефа на ОЛАФ с проекти и тактики

Първото публично посещаване на шефа на Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) Виле Итала у нас провокира възторжени трепети по върховете на страната и прокуратурата. Борец №1 с измамите беше посрещнат от премиера Бойко Борисов, срещна се и с основния прокурор Сотир Цацаров. И бе залят от оптимизъм и от пожелания за още по- дейно съдействие в бъдеще.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР