Кой каза закуска? Неее, не се мръщете, споделяйки, че не

...
Кой каза закуска? Неее, не се мръщете, споделяйки, че не
Коментари Харесай

Кажи ми какво закусваш и ще ти кажа какво ти предстои: добрата храна вещае щастие

Кой сподели закуска? Неее, не се мръщете, споделяйки, че не закусвате. Това е погрешно, нездравословно и води до калориен недостиг, който предизвиква съществено ядене на обед и вълчи вкус към 3-4 часа. Не бива да вършиме по този начин. Горе-долу по този начин звучат препоръките на множеството нутриционисти, що се отнася до първото ястие за деня.

Добре де, ще съм почтена - и аз ненавиждам да закусвам, изключително през седмицата. Шансовете да се наспя, да стана в точния момент за работа, да се облека, да направя кафе и фреш за обичания, да му обърна нужното внимание и да съумея да го изпратя на работа след къса сказка на тематика " Аз какво да облека през днешния ден - риза или фланелка? " без да си срежа вените, клони към нула. И желаете да ми кажете, че някъде по това време на деня би трябвало да седна умерено и да хапна здравословна закуска. Ама вие сте огромни оптимисти! 

И въпреки всичко, с годините си построих табиет - закусвам постоянно, когато имам време за това. За сметка на забързаните дни през седмицата, уикендът е времето за успокоение, усамотение, цялостен релакс и естетика. И тъй като в последно време се изучавам да програмирам хубавите моменти в главата си авансово, предишните събота и неделя бяха тъкмо такива - по проект съвършени: без другари, без катерене по върхове, без денивелация от над 2 000 метра, без напрежение, стегнати раници, карти, направления и шофиране по 3-4 часа. Просто останахме у дома и в 10 сутринта, след сладко наспиване, " изскочих " с концепция за съвършената закуска.



От няколко години виждам приказно направени закуски в купа с плодове и поръски от ядки и семена, само че все не мога да събера храброст да направя и аз нещо сходно у дома. Имах възприятието, че се прави мъчно, няма да мога да реализира симетричност и въобще суперкупите ми за закуска няма да станат като на блогърките. И да ви кажа - бъркала съм.



Имах в хладилника няколко кофички високопротеинова извара с нула % наличие на захар на Exquisa ZERO, както и от тяхната супер вкусна извара Exquisa Fitline с йогурт и плодове и взех решение да избухна. Откакто преди година открих Exquisa и съумях да обясня на сътрудниците в офиса, че това не е плодово мляко, а кварк - високопротеинова извара, която може да обезпечи до 80% от дневния най-малко протеини, към този момент имам и няколко съидейника, които виждам, че постоянно си купуват Exquisa с боровинки или усетът им с кокос и 0% захар и обядват единствено това. Изобщо, продуктът е страховит, а в случай че се осмелите, като мен, да извършите купа с вкусна закуска - няма да съжалявате.



В хладилника ми имаше нищожно количество авокадо, малко нар, круша от градината на село, комат пъпеш, въобще - проличава му на моя ледник, че ползвателите му са огромни приключенци и рядко се задържат у дома.

За моята " инстаграм закуска ", както я назова обичаният, използвах Exquisa ZERO с нула % захар с кокос (обожавам този вкус) и обичаната ми кофичка високопротеинова извара с йогурт и плодчета от боровинка. Плодовете са най-малко 10 % от цялото наличие, тъй че в кофичката ще откриете в действителност богат естествен усет.



В умозаключение, след към 10 минути и най-малко 5 шеговити намеци от страна на втория ползвател на закуската в жанр: " Не може ли всичко да го смесиш и да го даваш да хапнем, че съм гладен ", се получиха страхотни суперкупи, цялостни с протеини, фибри, плодове и с щипка обич.

Ето какво сложих:

Малко зрънца от нар

Домашна круша

Авокадо

Счукано ленено семе

Семена от чиа

Белен шамфъстък

Клонка мента



Опитайте и вие, ще ви хареса! Лесно е и е идеалната закуска/обяд в офиса или вечеря на крайник преди подготовка. И е вкусно, доста вкусно и напълно опровергава митовете, че то като е потребно няма по какъв начин да е и доста прелестно за небцето. Е, става известно, че има.



(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР