Кой каза, че градският транспорт в Пловдив работи до 23

...
Кой каза, че градският транспорт в Пловдив работи до 23
Коментари Харесай

Пловдивчани беснеят: Градски рейс по тъмно - мисията...

Кой сподели, че градският превоз в Пловдив работи до 23 часа през нощта, а част от над 200 рейса возят пасажери даже до среднощ? Това е неистина. Така разясниха пасажерите по време на досадното очакване на автобуси на спирката пред Централна гара към 21 часа в неделя вечерта след изборите.

И репортерът на „ Марица ”, тръгнал за 16-а РИК в посока панаира, бе на същото мнение. Електронните табели още веднъж бяха в сиеста, което е постоянно събитие, макар че по контракт с Община Пловдив испанската компания „ Индра ” трябваше да е въвела системата до 10 февруари 2016 година

В 20,45 часа от спирката потегля рейс № 29 и оттова нататък до 21,10 часа на бул. „ Христо Ботев ” не се мярка нито един рейс. А през гарата минават 11 автобуса, излиза наяве от хартиената карта, направена от Община Пловдив за облекчение на пасажерите. Това са № 7, 12, 16, 17, 20, 24, 26, 29, 116, 222 и 113. През тези 25 минути около спирката се извървяват едно след друго най-малко две дузини таксита, множеството от които понижават скоростта с вярата да си намерят клиент.

„ Общината цялостни джоба на таксиджиите ”, споделя жена на междинна възраст, ядосана от изнервящото губене на време. „ Рейсовете са изпратени да возят чували с бюлетините ”, поправя я един от пасажерите. За същата вечер Община Пловдив беше наела от превозвачите десетки рейсове, с цел да транспортират след 20 часа членовете на СИК-овете до РИК в панаира. „ Не е единствено по изборите. След осем часа вечерта рейсовете понижават, а да хванеш градски автобус след 21 ч., е все едно да улучиш шестица от тотото ”, обясниха на чакащите двама младежи.

И маршрутките, които до преди две-три години хората употребиха за улеснение, са орязани тройно, отново с благословията на градската администрация.

В 21,10 ч. най-сетне идват № 29 и 12, три минути по-късно - № 20. За по-бързо се качваш на № 20 до центъра, с цел да се прехвърлиш на № 1 или № 27 до панаира. На бул. „ Цар Борис III Обединител ” слизаш на спирката преди Тунела, откъдето минават девет автобусни линии. Отново стартира очакване, тъй като автобуси няма. Електронната табела също не свети. В 21,29 часа - о, знамение - идва рейс № 1. След него други няма.

Общината: Автобусите работят до 22,45 ч.

Градските рейсове в Пловдив работят до 22,45 ч. С цел възстановяване на транспортното обслужване на пловдивчани и в сходство с решение на Общинския съвет от 1 юни предходната година в делничните дни рейсовете по линии №1, 6, 12, 21 и 44 работят до 24,00 ч. със редуциране на интервалите след 20.00 ч. В Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ няма информация за неизпълнени курсове поради транспортиране на бюлетини с градски автобуси.

Точното делнично и празнично маршрутно разписание на автобусните линии от вътрешноградската транспортна скица - с начален и краен час на всеки от курсовете, е оповестено на уеб страницата на Община Пловдив - http://www.plovdiv.bg/item/transport/масов-градски-транспорт-маршрутираз/

Причината за неработещи табла е била техническа щета, която е отстранена навреме. Според шефа на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “ инж. Пламен Вълков голямата част от подаваната информация към този момент е правилна, проблеми към момента пораждат при погрешно чекиране от страна на водачите, само че се работи настойчиво по отстраняването и на този проблем.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР