Кой какво предложи? От БСП поискаха безплатни ясли и детски

...
Кой какво предложи? От БСП поискаха безплатни ясли и детски
Коментари Харесай

Темата ”Социална политика”: Партиите оставиха голяма част от въпросите за допълнително обсъждане

Кой какво предложи?

От Българска социалистическа партия желаеха безвъзмездни ясли и детски градини, целева поддръжка за фамилиите с ниски приходи и енергийна дотация до края на март за отоплителния сезон, която да бъде предоставена на енергийно бедните семейства. Поиска да има опция за разсрочено заплащане на енергийните сметки и обезпечаване на дърва за огрев. Левицата изиска още безвъзмездни медикаменти за децата до 14-годишна възраст и еднократна помощ от една минимална работна заплата за независимо наетите в области с ограничаващи ограничения и за родители, които гледат децата си у дома поради пандемията. Българска социалистическа партия желае и удължение добавката от 120 лева на пенсионерите до края на изключителното епидемиологично състояние.

За младите фамилии се планува 500 лева за първо дете, 1000 лева за второ и 1500 за трето, както и безвъзмездни ин витро процедури.

Всички оферти на Българска социалистическа партия обаче срещнаха рецензиите на икономиста Мика Зайкова от “Има подобен народ”, съгласно чиито думи България не разполага с сходен бюджет. Голяма част от предложенията на левицата бяха избрани като “романтични” от “Демократична България”.

На собствен ред от Има Такъв Народ желаеха минималната работна заплата да е в размер на 50% от междинната в страната и повсеместен разбор на пенсионната система, както и промени при категориите на труд. В средносрочен проект минималната пенсия да приближи издръжката за живот. Според партията има потребност от незабавно преразглеждане бюджета за делегирани държавни действия, без да се ощетяват служащите.

За фамилиите с деца до 7 години партията предлага разсрочена помощ от 24 минимални работни заплати разпределена поравно в границите на 7 година, а тази за по-големите деца да е за всички записани в учебно заведение.

" ИТН " си слага за цел да се понижи изоставянето на деца в институции, като предлага това да се случва за интервал до 2 години, а детето да се върне в фамилията, откакто бъде позволен казусът.

ТЕЛК решенията да бъдат отстранени желаеха от Има Такъв Народ, а предлагането срещна поддръжката на “Демократична България”. Обединението желае да се работи в посока интеграция на хората с увреждания като предлага работодателите да бъдат насърчени да наемат хора с увреждания посредством вдишване на част от техните осигуровки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР