Кой елемент обуславя физическото и психическото ви състояние ще научите

...
Кой елемент обуславя физическото и психическото ви състояние ще научите
Коментари Харесай

Кой е вашият елемент според годината ви на раждане? Намерете го и вижте как обуславя психическото и физическото ви състояние

Кой детайл обуславя физическото и психическото ви положение ще научите в този момент. Определяща е последната цифра от годината на вашето раждане.

Преди към 5000 години в античен Китай и в някои елементи на територията на Индия се заражда теорията на Петте стихии или петте първоелемента.

Тя е насочена като цяло към естествените закони и разказва главните правила на взаимоотношение сред всичко съществуващо. Теорията на Петте детайла се употребява и за обяснение на връзките сред индивида и обкръжаващия го свят, както и за разбор на функционалностите на организма му.

Счита се, че годината на вашето раждането е предопределена и душата ви я избира не инцидентно. Последната цифра от годината на вашето раждане е изключително значима.
Тя се покровителства от един детайл според Теорията на Петте съществени детайла. И вашият детайл дефинира значимите моменти от ориста ви.

Разбира се, всичко това би могло да не го вземете много на съществено, само че би било забавно да ревизирате, не мислите ли?

Според античния китайски календар, на който се основава източния хороскоп, във всеки даден миг на Земята господства един от петте съществени детайла – дърво, огън, земя, въздух, вода. Астролозите считат, че тези детайли оказват мощно въздействие освен върху природата, само че и върху характера на индивида. Те дефинират неговото психологично положение, привички и желания.

През коя година сте родени? Вземете последната цифра от годината на раждането си и разберете за себе си нещо ново!

1. Земя (последната цифра от годината на раждане е – 8 и 9)

Хората подвластни на детайла Земя са надеждни и търпеливи. Силите на Земята ги надаряват с отговорност във връзка с околните хора. Те имат доста упоритости, само че са най-вече идеалистични. Здраво стъпили на земята, вземат решение проблемите си малко по малко и с трезва глава. Имат добре развита вътрешен глас.

Околните се пробват да се равняват по тях, тъй като те имат добре развити морални полезности. Ценят етиката и дисциплината, а също по този начин знаят по какъв начин да употребяват личните си запаси рационално, с помощта на своя много закостенял темперамент. Хората, отговарящи на този детайл са в положителни връзки с парите. Умеят да гледат на нещата от позиция на тяхната перспективност. Сдържани са в прочувствено отношение, само че се нуждаят от това да бъдат обичани. У тях няма даже капчица авантюризъм и жизнеспособност. Често са жестоки и инатливи.

Те желаят да управляват всичко и постоянно се управляват само от личната си полза и ползи. Повече от всичко в живота, те се опасяват от незнайното и даже стигат до пристъпи на суматоха и меланхолия. Земята се явява център, който е виновен за смяната на сезоните. Цветът на Земята е – жълт и тя се асоциира с храносмилателната система, в това число далака и стомаха. В допълнение, на “Земляните” се предлага да стоят настрани от блатисти региони с висока мокрота.

2. Огън (последната цифра от годината на раждане е – 6 и 7)
Хората подвластни на този детайл постоянно жадуват за завършения и в никакъв случай не се отхвърлят да изследват нови неща. Това са едни доста дейни и енергични хора, с качества на велики водачи. Те обичат да се състезават и да печелят. Хората – Огън нормално са привлекателни и атрактивни, те не могат да съществуват независимо, избират постоянно да са обградени с хора и да са в непрекъснато придвижване.

В допълнение, те са доста привързани към фамилията и с всички сили поддържат всевъзможни фамилни връзки. Хората – Огън се характеризират с високо самочувствие и убеденост в себе си, те са интелигентни и отзивчиви, решителни и чувствителни и не са лишени от декламаторски гений. Недостатък на тези хора е тяхната настъпателност и несъразмерното им предпочитание за реализиране на задачите по всевъзможен начин. Освен това те са прекомерно прочувствени и страдат от липса на самообладание. Егоисти и свръхамбициозни, рядко се преценяват с мнението на другите.

Огънят – това е юг, той съставлява летния сезон. Цветът на Огъня е – алено, той е обвързван със съдовата система и сърцето. На хората – Огън се предлага да стоят настрани от непотребната топлота и да не се поддават на мощни страсти.

3. Дърво (последната цифра от годината на раждане е – 4 и 5)
Хората, родени под знака на дървото са доста великодушни. Те твърдо се придържат към своите правила във връзка с етиката, обичат да изследват света и да проучват информацията, отличават се с рядка мощ на убежденията.

Хората – Дърво са много артистични и изобретателни, което непрекъснато се демонстрира във всичко, до което се допрян. Те са работливи и постоянно търсят за себе си някакво занятие, за да бъдат непрекъснато ангажирани, считайки, че трудът е най-хубавият метод да употребяват силите си. Увереността в себе си – това е едно от най-хубавите им качества. “Хората – Дърво” постоянно са признателни за всичко, което имат и не се стремят към излишества, нито да надскачат личните си благоприятни условия, макар че обсегът на техните ползи е доста просторен и разнороден.

Хората подвластни на този детайл са правилни другари и в никакъв случай не се държат егоистично. Идеални са за работа в екип и са доста състрадателни към другите хора. Към минусите на тези хора може да се отнесе тяхната претрупаност. Те бъркат в това, че се заемат с повече задания, в сравнение с могат да се оправят и по тази причина постоянно се претрупват от работа, което не е от изгода за никой. С други думи, хората –

Дърво е належащо да се научат да слагат граници пред себе си и вярно да преценяват личните си сили.
При избрани условия, те могат да станат прекомерно подвластни от другите и даже да се изгубят в тълпата и в доста връзки това е допустимо единствено, поради тяхната бездейност и тромавост. Дървото – това е Изтока, а неговият сезон е – пролетта и надлежно, цветът му е – зелен. Дървото е обвързвано с жлъчния мехур и черния дроб.
Представителите на този детайл би трябвало да заобикалят места, където доминират мощни ветрове.


4. Вода (последната цифра от годината на раждане е – 2 и 3)
Подвластните на детайла Вода са очарователни и дружелюбни хора, които умеят да съчувстват. Те са доста гъвкави и чудесно умеят да плуват по течението. В допълнение, те са умни и изобретателни. Хората –

Вода имат необикновено въображение и не се опасяват да го употребяват. Сред тях са доста велики философи и мислители, те са доста самостоятелни и постоянно овладяват няколко специалности.
Представителите на този детайл имат съвършени отзивчиви умения и могат да бъдат доста безапелационни. Също по този начин би трябвало да отбележим техните изключителни качества в региона на дипломацията. Те са доста интуитивни и са способни да уловят неща, които нормално убягват на други хора.

Те са положителни уредници и не по-малко положителни реализатори, в положение са да виждат специфичните гении на другите хора и да им оказват помощ да ги развиват в бъдеще. Хората – Вода могат да бъдат потайни и неискрени и в никакъв случай да не споделят своите секрети с другите. В допълнение, при тях се вижда изразена податливост към манипулиране.

Те постоянно и във всичко се пробват да намерят най-простия и елементарен излаз, също така, отличавайки се с известна бездейност, постоянно се отдават както на личните си, по този начин и на непознатите прищявки.
Това, което те би трябвало да научат е – по какъв начин твърдо да стоят на краката си и да вървят по собствен личен път. И още, хората – Вода, би трябвало да заобикалят прекомерно водни места, макар, че това може да звучи прекомерно парадоксално. Водата – това е Севера. Сезон – зима, а цвят – черен. Водата е обвързвана с костите и отделителна система.

5 . Метал (последната цифра от годината на раждане е – 0 и 1)
Хората – Метал са доста упорити, самостоятелни и независими, което се обуславя от мощната мощ на характера им. Те обичат себе си, само че в това време умеят да се грижат и да почитат другите. Те, като предписание, са много сдържани, само че при външен напън интензивно и крепко отстояват своята позиция.

Представителите на този детайл избират реда и салдото, хармонията и чистотата във всеки смисъл на думата. Те се отличават с надеждност и увереност, макар че от време на време се държат малко по-настрана, като не се пробват да бъдат част от тълпата.

Когато хората – Метал знаят какво търсят и желаят, може да се завиди на решимостта им, тъй като трудностите и неуспехите в никакъв случай не могат да принуждават тези хора да се отклонят от пътя, а всички проблеми, те съумяват да решат с лекост. Те не се опасяват от самотата и единственото нещо, което желаят от обществото – това е самопризнание за
постиженията и триумфите им.

Сред минусите на хората – Метал може да се означи тяхната периодическа импулсивност. Съзнателно или неумишлено те имат непреодолимо предпочитание за разкош, пари и власт. Често те могат да бъдат упорити и да се държат голословно.

Като водачи, подвластните на този детайл са доста взискателни и желаят подчинените им оптимално да дават отговор на техните високи стандарти и упования. Металът – това е Западът. Сезон – есен. Цвят – бял. Металът е обвързван с дихателната система и белите дробове.

Теорията на петте детайла се придвижва върху всички живи същества, движимости и процеси. Ако петте стихии не са в равновесие, то при хората пораждат заболявания, а в природата – какофония.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР