Кой е виновен за това, че цяла група африкански държави

...
Кой е виновен за това, че цяла група африкански държави
Коментари Харесай

Защо Африка вярва повече на Русия, отколкото на САЩ?

Кой е отговорен за това, че цяла група африкански страни е застрашена от същински апетит? Западът и основно Вашингтон упрекват Русия и провеждащата се в Украйна специфична интервенция. Самите африкански страни обаче не бързат да се причислят към сходни обвинявания. Какво мислят африканците за протичащото се и по какъв начин се отнасят към Русия в това отношение?

„ Целият свят осъди съветската експанзия в Украйна. Тази крайъгълна теза на западната агитация към този момент е била оспорвана от специалисти и публицисти повече от един път. Тези, които погледнаха към Азия и схванаха, че единствената страна в района, която абсолютно поддържа Съединените щати, е Япония. На своя, като цяло, японска глава. Тези, които погледнаха Латинска Америка - американският, като цяло, заден двор - схванаха, че страните там в по-голямата си част или се дистанцират от спора, или поддържат съветските ползи.

Позицията на Африка не беше обсъждана толкоз постоянно - а трябваше. В последна сметка Африка също остана настрана от лудостта на глобите, проведена от Щатите против Русия. Никоя от тях не последва пътя на Япония, а забележителна част от африканските страни даже отхвърлиха да осъдят Русия за специфичната интервенция в Украйна.

„ 17 африкански страни се въздържаха, до момента в който други осем избраха да не вземат участие. Една страна даже гласоподава срещу резолюцията - Еритрея, тоталитарна тирания ", възмущават се американски африкански учени и деятели за правата на индивида.

И в този момент Съединени американски щати, откакто не съумяха да завоюват на своя страна богата Азия, амбициозния Близък изток и лявата Латинска Америка, интензивно се пробват да разширят антируския фронт с африканските страни. И го вършат за сметка на живота на елементарните африканци.

Африка взета като пленник

Факт е, че Африка е на прага на продоволствена рецесия. Според ръководителя на Световната хранителна стратегия на Организация на обединените нации Майк Дънфорд в този момент повече от 80 милиона души страдат от дефицит на храна и апетит в Африка, до момента в който тъкмо преди година те са били 50 милиона. В Чад една трета от популацията гладува и локалните управляващи бяха принудени да разгласят изключително състояние.

Всичко това се случва поради дефицит на храни и повишаване на цените – за което Западът упреква Русия, която съгласно Европейски Съюз и Съединени американски щати, стартира войната в Украйна. Повече от 40% от зърното, употребявано в Африка, идва от Украйна и Русия - и в този момент, споделят, поради тази война зърното към този момент не се изнася по виновност на Москва.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че Русия " изнудва " света, " изнася апетит и страдалчество ". „ Невъзможността за отваряне на украински пристанища ще докара до апетит “, споделя висшият чиновник на Организация на обединените нации Амин Авад. „ Това е Путиновото повишаване на цените. Войната на Путин докара до по-високи цени на храните, тъй като Украйна и Русия са най-големите международни снабдители на пшеница и царевица, съществена храна за няколко страни по света “, споделя Джоузеф Байдън.

И операцията тук не е единствено в това, че американският президент лъже за виновността на Путин за протичащото се. Байдън приказва за " Украйна и Русия " - в този ред и тук е от голяма важност обръщането на термините. Факт е, че размерът на доставките на зърно от Русия надвишава украинския експорт (на Русия се падат 20% от международния експорт на пшеница, а на Украйна - 11%). Очевидно повода за операцията е желанието да се покаже, че казусът с храната е породен от специфична военна интервенция в Украйна. И въобще не санкционната война против Русия, стартирана от Запада, която удари съветския експорт.

„ Вносът на зърно от Русия не предстои на западни наказания, само че вносителите изпитват усложнения да купуват съветско зърно, защото финансовите транзакции с съветски компании станаха по-сложни. Освен това доста корабни компании бойкотират Русия, не желаят да попадат под глобите на Министерството на финансите на Съединени американски щати “, се споделя в отчета на швейцарските разследващи служби.

За страдание на Съединени американски щати, африканците не имат вяра, че Русия е отговорна. И заемат доста уравновесена позиция. По-специално, те отхвърлят да упрекват извънредно Москва за глада, който стартира на Черния континент. Освен това те загатват, че главната виновност е в западните наказания.

" Има два съществени казуса - рецесията и глобите, би трябвало да работим дружно, с цел да разгадаем тези два казуса, тъй че храните и торовете да бъдат отстранени от глобите ", сподели ръководителят на Африканския съюз Маки Сол. „ Според статистическите данни, предоставени ни от интернационалните организации, проблемите с продоволствената сигурност предизвикват доста повече жертви, в сравнение с терористичните офанзиви “, сподели министърът на външните работи на Мали Абдулайе Диоп. „ Няма да упреквам никоя страна, само че мога да кажа сигурно, че глобите единствено усложняват обстановката.

Пари, отбрана и почитание

Конструктивната позиция на Африка по въпроса за съветската спецоперация явно се дължи на няколко аргументи. Доста рационални.

На първо място, страните от третия свят обичайно избират да не се намесват в спорове надалеч от тях. Освен това Африка разчита на военно, икономическо и политическо партньорство с Русия - затова с огромна степен на възможност лъвският дял от африканските водачи несъмнено ще дойдат на втория стопански конгрес Русия-Африка, който ще се организира тази година. Разбира се, там ще се разискват стопански планове – построяването на разнообразни предприятия в Африка, добива на запаси, както и преориентацията на съветския експорт.

„ Колкото по-близо е датата на въвеждане на европейското ембарго за закупуване на съветски петролни артикули, толкоз повече Москва ще разчита на пазарите на Африка и Близкия изток “, написа „ Ройтерс “. Русия към този момент доставя петролни артикули за Нигерия, Мароко, Судан, Кот д`Ивоар и Того.

Вероятно ще се разисква и военно-политическото съдействие. Руските " музиканти " (ЧВК " Вагнер " ) към този момент избавиха Централноафриканската република и Мали от терористи, а също по този начин се потвърдиха добре по време на специфична военна интервенция в Украйна. Очевидно търсенето на услугите им е повишено до небето.

Да, Русия има по-малко световно въздействие от Съединени американски щати и Европа. Тя има по-малко пари от Китай. Въпреки това, с всичко това съветският боен, политически и стопански чадър има редица преимущества пред задграничните сътрудници.

Така Москва – за разлика от Съединени американски щати и Франция – не се меси във вътрешните работи на предпазената страна. Москва не учи по какъв начин да се живее и ръководи, тя зачита националните, религиозните и културните особености на своите сътрудници. Освен това Москва почита икономическите характерности на своите сътрудници. Всеки вижда до какво води да вземем за пример възходящата икономическа взаимозависимост на страните от Централна Азия от КНР, където китайските управляващи довеждат своите служащи в предприятията си, а локалните управляващи са принудени да заплащат задължения на Пекин в натура (земя, мини ).

И най-после, Русия - за разлика от Запада с неговата колониална концепция за предимство на бялото или Китай с неговата китайско-центрична идеология - откри верния език за другарство с африканските водачи. „ За първи път срещнахме бели хора, които се отнасяха към нас като към равни “, доста водачи на африканския континент могат да се причислят към тази теза.

Западът, макар целия си ЧЖИЗ, не третира африканците като равни, което за следващ път се потвърди от държанието на Съединени американски щати в навечерието на прословутата резолюция на Общото заседание, осъждаща съветската специфична интервенция. „ Получихме ултиматум да осъдим Русия “, сподели южноафриканският външен министър Наледи Пандор. „ Изправени пред такова надменно държание, ние взехме единственото допустимо решение и се въздържахме от гласуването “, посочи той.

Така че, в случай че перифразираме дон Корлеоне, в случай че Щатите желаят да изискат нещо от Африка, то би трябвало да се направи най-малко с почитание. Включително към Русия.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР