Кой е виновен за фалита на Полимери – арестуваният и

...
Кой е виновен за фалита на Полимери – арестуваният и
Коментари Харесай

Банев се оплака във Facebook от условията в ареста, твърди, че БЕХ е виновен за Полимери

Кой е отговорен за банкрута на " Полимери " – задържаният и прекарващ времето си сега в ареста на " Г.М. Димитров " в София (при Софийския затвор) Николай Банев излезе със следната версия за ориста на унищожения цех " Полимери ", чийто приватизатор се оказа той – отговорен е Българският енергиен холдинг (БЕХ). Причината – БЕХ дължал 50 млн. лв. на предприятието, като едностранно денонсирал контракта със завода и понижил два пъти месечните заплащания по него , по думите на предприемача.

" Аз и моята брачна половинка сме захвърлени в следствения арест точно поради БЕХ. Заради послушния парламент и персонално поради Борисов и ръководените от него институции и ведомства. „ Полимери” АД през днешния ден е в неплатежоспособност, а от него към този момент е останало само дълбоко-разорана равнища. Синдикът Балабанов унищожи „ Полимери” със съдействието на Варненския съд, по несъстоятелността бе „ избран”, по искане на дъщерна компания на БЕХ още през 2012 година.

От тогава до в този момент той, пред одобрителния взор на Прокуратурата, освен разора Полимери, а не събра нито лев от БЕХ, макар съществуването на неоправдателно решение на български съд в интерес на „ Полимери” против Национална електрическа компания (НЕК) – друга дъщерна компания на БЕХ ", уверен е Банев, като текстът се появи в персоналния му профил във Фейсбук.



Според изказванията, на два пъти като министър председател Бойко Борисов е бил запознаван със обстановката, само че не направил нищо, а Народното събрание " на няколко пъти удължи изкупуването на неповторимата енергийна уредба на " Полимери " (предвидено по закон) и съзнателно лиши " Полимери " от плануваните доходи във финансовите му планове ".

Преди да опише версията си за " Полимери " – над една седмица откакто някогашният правист на предприятието Мария Николова съобщи, че Банев е изтеглил 1,5 млн. лв. от сметките на завода, с цел да си купи кола, вместо да заплати дължими заплати, Николай Банев се оплака и от изискванията в ареста на Софийския затвор. Той ги разказа като " невъобразими " и " античовешки ".

" В небоядисвани от 20 години стаи с повърхност към 11-12 кв.м. са ситуирани 4 индивида с „ турска” тоалетна и мивка „ на разположение” без топла вода. Матовите прозорци не пропущат слънчева светлина и до тях има достъп, тъй като са с решетки на 70 см пред тях, непозволяващи да се отварят или чистят. На баня се върви два пъти седмично. А „ престоят на въздух” е 1 час на площадка малко по-голяма от килията. В стаята няма нищо друго, с изключение на две железни кревати на два етажа и вградени в пода дребен железен стол – 1 бр. и дребна железна маса.

Практически в килията 23 часа в денонощието без въздух и слънце и без придвижване гаснат до 8 месеца от живота си четири човешки същества – несъдени, само че принудени да обитават в пъти по-лоши условия от наказаните на всички инстанции пандизчии .

Вътре в стаите пушачите пушат, а вземащите медикаменти имат достъп до медикаментите си веднъж в денонощието.

Свижданията са два пъти в месеца от по 40 минути. Арестантите се „ свиждат” в обща кабина с три стола и три телефона и са разграничени от околните си със стъкла. Въздух в кабината съвсем няма. Но по време на „ престоя на въздух” може да се приказва по стационарен телефон към 5-6 минути в случай че арестантите имат предплатена фоно карта. И това още един път желая да напомня са изискванията на само упрекнати от прокуратурата лица ", оплаква се Банев.



Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР