Кой е той Благой Иванов-Багата е най-успешният български ММА боец

...
Кой е той Благой Иванов-Багата е най-успешният български ММА боец
Коментари Харесай

Оперираният Благой Иванов Багата: Завръщам се през юни!

Кой е той

Благой Иванов-Багата е най-успешният български ММА войник в историята. През 2015-а той завоюва купата на влиятелната верига WSOF в тежка категория. Оттогава направи четири отбрани на пояса. Последният мач на българина беше през ноември. След доста тежка борба той се оправи с единомислещо съдийско решение против Кайо Аленкар (Браз). От много години Багата живее в Лас Вегас със своето семейство. Той се завърна в София, с цел да се подложи на интервенция.

- Г-н Иванов, ходите с патерица, по какъв начин мина интервенцията и можеше ли да се разминете с нея?

- Получих травма в коляното още при подготовката за предходния ми мач. Имах болки в коляното към месец преди самата среща. Реално не съм правил доста извършения за придвижване, тъй като незабавно се подуваше. След мача взех решение да изчакам, с цел да видя дали няма да се възвърне с отмора. Не стана и трябваше да се оперирам. Интервенцията извърши доктор Иван Василев на 4 януари. Освен менискуса беше леко обиден и хрущялът.

- Как върви възобновяване и по кое време ще се завърнете в клетката?

- Засега всичко е наред. Самата интервенция не е толкоз комплицирана. Ще мина процедури за рехабилитация, само че идващият ми мач съгласно прогнозите на лекарите може да бъде най-рано през юни.

- Как оценявате миналата година?

- 2017-а беше добра за мен. През март победих Шон Джордан, който е класен войник. Намира се в Топ 40 на тежка категория. Бързо го отхвърлих. След това участвах в благотворителна галавечер във Вашингтон. На нея са се били огромни първенци. Приходите бяха за деца в неравностойно състояние. За пръв път включиха ММА мачове.
 @@@

- Мачът с Кайо Аленкар беше един от най-трудните във вашата кариера. Освен травмата сте имали и простуда. Защо решихте да се биете?

- Наистина беше малко рисковано. Противникът ми беше доста добре квалифициран. Беше упражнявал 3-4 месеца за срещата, както самият той ми сподели след нея. Изчакваше ме аз да потеглям. Това му беше тактиката, само че когато нанесох няколко по-тежки удара, всичко се промени. Втория рунд можех да го откажа. Само гонгът го избави. Исках да го нокаутирам, само че не беше елементарно, тъй като единствено бягаше от мен.

- Ще продължите ли да се биете за Професионалната лига на бойците, която разгласи грандиозни проекти за 2018 година?

-Действително желаят да създадат доста огромен шампионат със сериозен награден фонд. В момента договарят с американската телевизия NBC. Моят контракт изтича през март. Имам и други варианти. От най-популярната ММА организация – UFC, ми насочиха предложение. То е второ към мен и с много по-добри параметри от първото. Не бързаме да го подпишем, тъй като първо желая да се възстановя. Важно е да се вземе вярното решение, тъй като, в случай че не печеля идващия си мач, тогава изискванията може и да се трансформират.

- Вие имате опция да упражнявате с най-големите звезди в ММА. Играли сте спаринг с кандидата за купата на UFC в тежка категория Франсис Нгану. Той ще се опита да детронира първенеца Стипе Миочич тази събота. Вашата прогноза?

- Правил съм спаринги с множеството бойци от Топ 10 като Франсис, Фабрисио Вердум, Кейн Веласкес, Рой Нелсън, Травис Браун. Нгану има мощност. По думите на моя управител спарингът ни е бил еднакъв. Според мен Франсис ще откаже Миочич.
 @@@

- Доста полемики провокира дебютът на БГ Роналдо - Дани Златков, в ММА този уикенд. Вашето мнение?

- Организаторът направи нещо доста тъпо, като сложи акцент върху един клоун. Всички останали момчета в шоуто бяха професионални бойци.

Боецът тренира

заран на гладно

Благой Иванов-Багата разкри една от своите подготвителни секрети по време на специфичната графа - „ Закуска за първенци “ на „ Пресклуб България “. Той показа, че не закусва преди своята утринна подготовка.

„ Правя я на гладно някъде към 8-9 сутринта - изясни Багата. - Още от дете съм привикнал по този метод, тъй като по този начин се горят повече калории. “

Веднага след първата подготовка ММА звездата сплотява закуска и обяд. Той доста обича бъркани яйца със сирене и фреш от грейпфрут.

„ Много акцентирам на плодовете и на овесената каша - добави Благо Иванов. - Най-вкусната закуска, която съм ял, беше в Доминиканската република. Представляваше екзотични плодове и фрешове. Когато съм в предварителен интервал, акцентирам на рибата и белтъците. Ограничавам захарта и мазнините.

Багата не е почитател на индийската кухня поради кърито, само че за сметка на това обожава телешко бон филе.

" България Днес "
Всички мачове на Благой Иванов – Багата от PFL се излъчват онлайн в България по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР