Кой е Тодор Енев? Завършва номер 2 в световната ранглиста

...
Кой е Тодор Енев? Завършва номер 2 в световната ранглиста
Коментари Харесай

Тодор Енев вече е част от треньорския тим на MG тенис клуб/парк „Заимов“

Кой е Тодор Енев?

Завършва номер 2 в международната класация за юноши. Печелил е Ориндж Боул - импровизирано международно състезание за юноши до 18 година В професионалния тенис има 327 победи на сингъл. Достигнал до 252 място в ранглистата на ATP. Спечелил е 9 трофеи на сингъл от категорията Futures и 7 при двойките. Рекордьор на България за отборната купа „ Дейвис “ с най-вече срещи - 33, най-вече години присъединяване – 14 и най-вече победи - 28. От 13 януари 2014 година е капитан на България за купа „ Дейвис “ и единственият наш тенисист с премия от интернационалната федерация за безрезервност в това съревнование.

Тодоре, добре пристигнал в треньорския щаб на най-хубавия тенис клуб MG sport! С какви упования стъпваш на модерните и към този момент желани от столичани кортове в парк „ Заимов “?И като играч, и като треньор съм се стремял постоянно да диря най-хубавото, непрекъснато да се развъртвам и надграждам постигнатото. Затова и съм извънредно благополучен да се причисля към страхотния екип на MG sport. Благодаря за поканата и съм сигурен, че дружно ще продължим сполучливия път, по който клубът върви от самото му основаване. Радвам се, че в MG sport имам опцията да работя с прелестни експерти и съидейници, отдадени в налагането на най-новите трендове в подготвителния развой, както за състезатели, по този начин и за фенове. Впечатлен съм и от построената база и условия, които могат да сe конкурират с най-модерните и елитни клубове в чужбина. Всичко това ми дава още по-голяма мотивация да изпълним новите си цели за професионално развиване.

Ти си едно най-популярните лица в българския тенис. Кога и по какъв начин реши да станеш треньор и да помагаш на младите тенисисти по пътя към триумфа?

Тенисът е моят живот. Като играч съм се чувствал извънредно благополучен и задоволен на корта освен по време на триумфите си, само че и при превъзмогването на неизменимите компликации по пътя. Треньорската работа беше новото предизвикателство, в което се впуснах по-късно. Исках точно с моя опит да оказвам помощ на подрастващите, като в същото време продължа да се развъртвам и изучавам в региона, която същински обичам. За мен тенисът не е работа, а предопределение.

С кои от възрастовите групи и равнища на MG тенис клуб ще работиш?

Ще работя с всички възрасти, равнища и фенове на тениса. Желанието ми е да оказа помощ на децата в клуба да обикнат тениса и да се развият по най-правилния метод. Убеден съм, че първичните привички в спорта са извънредно значими за подрастващите. Затова, сега приготвяме специфична стратегия, която е фокусирана върху селекцията на деца и слагане на най-точния пиедестал за последващото им развиване в тениса. Топ равнище, нов метод, мощна детска школа – това са основните думи от взаимните ни проектите с MG тенис клуб.

Как оценяваш методиката EVOLVE, по която работи треньорският щаб на MG тенис клуб?

Радвам се, че екипът на MG тенис клуб работи точно по една от най-добре систематизираните методики за образование на деца в света. Следя Evolve през последните години и считам, че резултатите, които дава, са повече от приемливи.

Кое е първото нещо, което казваш на едно дете или новак тенисист, с цел да запалиш любовта му към тениса?

Вярвам, че любовта се възпламенява на корта и то главно по време на игра! Затова върша всичко допустимо детето единствено да усети насладата от усъвършенстването на ударите си по време на тренировката. Работим още по ловкостта при разиграванията и тръпката от успеха - по този метод магията на тениса незабелязано завладява децата.

На базата на своя опит като треньор, би ли споделил кои са най-големите провокации пред един треньор с днешното младо потомство тенисисти?Работата с всяко дете е строго самостоятелна! За мен като треньор е същинско предизвикателство да открия най-правилния метод и сполучливо да насоча начинаещия. В днешно време знаем по какъв начин децата живеят - с най-различни благоприятни условия за занимания, разсейваща ги среда като обществените мрежи и комютърни игри. Доста по-трудно е отпреди да бъдат съсредоточени единствено върху подготвителния развой. Затова опитът и методът в треньорската специалност са по-важни отвсякога. Целта ни е задържим децата по-дълго в тениса и да ги мотивираме за още по-големи триумфи на корта и отвън него.

Кое е по-трудно – да бъдеш добър тенисист или добър треньор?

Разбира се, че компликации има и в двата разновидността, само че при треньорството отговорността е много по-голяма. За себе си, дръзвам да настоявам, че съм надалеч по-мотивиран да развъртвам опциите си като треньор. Да оказвам помощ на надарените деца по-бързо и по-лесно от мен да реализират триумфи - това ми носи още по-голямо задоволство.

Ако през днешния ден имаше късмет да се върнеш обратно във времето и да дадеш един първи тенис урок на себе си, какъв щеше да е той?

Тенисът се развива толкоз динамично, че даже и единствено година да върна, отново бих си подобрил препоръките. Най-главният урок е, че никой не трябва да си мисли, че е постигнал максимума и знае, и може всичко! Винаги би трябвало да си стимулиран в постигането на нови цели и да работиш поредно, настойчиво и търпеливо за постигането им.

Кой е Тодор Енев отвън корта?

Времето отвън тениса се стремя оптимално да извозвам със фамилията си и правилните си другари, които знаят, че както на корта, по този начин и отвън него, постоянно могат да разчитат на лоялността ми.

.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `` + `  ` + decodeURIComponent(obj.title) + ` ` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР