Кой е шибаната суперсила тук“, каза Бил Клинтън след първата

...
Кой е шибаната суперсила тук“, каза Бил Клинтън след първата
Коментари Харесай

Байдън трябва да увеличи натиска върху Нетаняху

„ Кой е шибаната суперсила тук “, сподели Бил Клинтън след първата си среща с Бенямин Нетаняху през 1996 година Бившият американски президент беше засегнат от арогантността на новия израелски министър председател.

Почти 30 години по-късно Нетаняху още веднъж е водач на Израел – и Джо Байдън би трябвало да се изкуши да повтори думите на Клинтън. Още след нападението на Хамас против Израел на 7 октомври предходната година президентът на Съединени американски щати даде на държавното управление на Нетаняху военна поддръжка и дипломатическо прикритие за неговата свирепа ответна атака в Газа. Но Байдън получи доста малко в подмяна от Нетаняху. Тъй като израелците задържаха храна и филантропична помощ в Газа - и палестинците бяха застрашени от апетит - Съединени американски щати трябваше да прибегнат до стартиране на хранителни доставки в Газа по въздух и да вършат проекти за създаване на плаващ пристан за снабдяване на помощ.

Предоставянето на храна и други доставки на палестинските цивилни е единствено най-неотложната точка в връзките на Белия дом с израелското правит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР