Кой е реалният собственик на ски зона Банско в Национален

...
Кой е реалният собственик на ски зона Банско в Национален
Коментари Харесай

Еколози питат институциите кой е реалният собстеник на ски зона Банско

Кой е действителният притежател на ски зона Банско в Национален парк Пирин – този въпрос насочат в отворено писмо до редица държавни институции природозащитните организации от коалиция " За да остане природа в България " и от партия " Зелените ".

Отвореното писмо е изпратено до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Повод за питането е изявление от тази заран по Нова телевизия, в което юристът Петър Петров на " Юлен " - концесионера на ски зона Банско съобщи, че кипърският жител Георгиус Георгиу е единствено номинален притежател на концесионера, само че всички способени държавни институции знаят кой е действителният притежател.

" Това сдружение е единственото, което е получило право на ръководство и строителство в изключителна държавна благосъстоятелност - Национален парк Пирин и считаме, че българското общество би трябвало да знае кой е нейният същински притежател, " показват в писмото си еколозите.

По думите им решението за смяна на проекта за ръководство всява разцепление в обществото и считаме за вярно да се знае чии ползи стоят зад това решение.

Според съпредседателите на " Зелените " Зарица Георгиева и Владислав Панев е редно общество да знае " кой получава Пирин като подарък от държавното управление. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР