Кой е придружавал главния прокурор Иван Гешев в САЩ и

...
Кой е придружавал главния прокурор Иван Гешев в САЩ и
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Кой е придружавал Гешев в САЩ и кой е платил за визитата?

Кой е придружавал основния прокурор Иван Гешев в Съединени американски щати и кой е платил за визитата му? Това запитване насочи някогашният народен представител от “Демократична България ” /ДБ/ Ивайло Мирчев по Закона за достъп до социална информация /ЗДОИ/ до 4 институции .

Вчера от Върховната касационна прокуратура /ВКП/ дадоха отговор на Мирчев, че Гешев е бил в Съединени американски щати на частно посещаване , защото това е станало по време на отпуск . Днес някогашният народен представител от Демократична България насочи ново запитване – придружаван ли е други чиновници на прокуратурата и в какво качество. Мирчев пита Националната работа за защита /НСО/ дали с Гешев са пътували двама охранители и в случай че да, кой е поел разноските .

Към Министерството на външните работи /МВнР/ питането е дали те са имали информация за идна аудиенция на основния прокурор в Съединени американски щати. Мирчев е задал въпрос и на Народното събрание /НС/, дали депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид , който се виждаше на фотосите до Гешев в Съединени американски щати, е бил командирован от Народното събрание .

“Гешев има проблеми с имиджа си и отиде там да го поизпере, употребявайки американски омекотител, само че се оказа, че петната остават и вонят. Това бе опит да показва високо доверие от стратегическия ни сътрудник, само че американското държавно управление се разграничи от него, което се случва доста рядко ” , съобщи Мирчев.

Той разяснява и тематиката за възможното общо явяване на Демократична България с „ Продължаваме промяната “ на идните парламентарни избори. Според него договарянията сега вървят доста добре. Въпреки това той остава доста песимистичен, че в идващия парламент може да се подпише каквото и да е съглашение с ГЕРБ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР