Кой е най-ефективният начин за подготовка на служителите за мениджърска

...
Кой е най-ефективният начин за подготовка на служителите за мениджърска
Коментари Харесай

Оставете ги да се научат на отговорност

„ Кой е най-ефективният метод за подготовка на чиновниците за мениджърска позиция? “. Този въпрос е бил подложен пред потребителите на платформата за шерване на опит и препоръки Quorа.

От Inc.com цитират отговора на Питър Колис, съосновател и основен изпълнителен шеф на Ethos Life:

Противопоставяйте се на желанието си да оправите нещата вместо вашите чиновниците, когато те сбъркат. Оставете ги да си носят отговорността. Възлагайте им управлението на планове, които не крият огромни опасности, с цел да могат да свикнат водачеството. Важно е чиновниците ви да развият мениджърски привички и инстинкти и да придобият убеденост в личните си хрумвания. Ако служителят ви направи неточност в новата си роля на управител, би трябвало да го попитате какво счита да предприеме, с цел да се поправя. Дайте му опция да поеме контрола в свои ръце. Всички вършим неточности, въпросът е дали се учим от тях и дали ги използваме, с цел да се развиваме.

Важно е и да имате ясна и цялостна картина за представянето на вашия чиновник в новата му роля на управител. В случая е значимо да се означи, че докладите и отчетите, които той ви дава за прогрес по плановете, които сте му упълномощили. Организирайте срещи с хората, които той управлява. Задавайте им отворени въпроси, които да ви оказват помощ да разберете по какъв начин се показва вашия чиновник в новото си амплоа. Неговият триумф не се свежда единствено до резултатите, които той реализира за компанията, само че и до поддържането на добра фирмена просвета и ефикасна работа в екип. Отношенията сред обособените членове на екипа и техния началник са от основно значение за триумфа на компанията, тъй че в случай че установите, че служителят ви не се оправя в ролята на управител и не демонстрира предпочитание и подготвеност да се промени, то бързо намерете различен човек, който да поеме от него юздите на екипа, преди да е станало прекомерно късно и да сте изгубили редица надарени и работливи хора.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР