Кой е най-бързият човек на света? Юсейн Болт, който е

...
Кой е най-бързият човек на света? Юсейн Болт, който е
Коментари Харесай

Мбапе се оказа по-бърз от Юсейн Болт

Кой е най-бързият човек на света? Юсейн Болт, който е международен рекордьор на 100 и 200 м, както и 8-кратен олимпийски първенец? Не!

Някой нов гений в леката атлетика? Също не!

Килиан Мбапе? Да!

Учудихме ли ви?

Френският юноша, който е звезда на първенеца в футболната Лига 1 " Пари Сен Жермен ", впечатли с по-висока междинна скорост от тази на фамозния ямаец, който към този момент окачи шпайковете.



По време на мача против " Монако ", в който означи хеттрик, Мбапе е развил скорост от 23,6 км/ч. За информация, тази на Болт по време на постигането му на международния връх на 100 м (9,58 сек. през 2009 г.) е била приблизително 23,35 км/ч.
" Нотр Дам " на гърба на първенците (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО) Мбапе означи хеттрик, Неймар се завърна след травма
Е, това е много надалеч от най-високата скорост, показана от Болт по време на рекордното му тичане (44,72 км/ч от 60-тия до 80-тия метър), само че въпреки всичко... Мбапе не е спринтьор.

За сметка на това той за следващ път потвърди, че е един от най-големите гении в актуалния футбол и приключи този спринт не с връх, а с гол във вратата на някогашния си отбор, след майсторски пас на Муса Диаби. Това попадение постави и началото на хеттрика на международния първенец с Франция, който през сегашния сезон има на сметката си 36 гола във всички шампионати.

Феновете не пропуснаха да се удивят от осъществяването на Мбапе, като обявиха, че тази скорост, комбинирана с футболния разум на младия французин, ще го изстреля в космоса на огромните звезди на терена.

I have always feared pace.

Pace with a football brain is lethal.

Mbappe has everything to worry even the best defenders in the world.

Unreal talent. https://t.co/5yGihSmO9Z
— Mondiu (@MDGunner) April 22, 2019
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР