Кой е музикалният стил боса нова, как се танцува бразилският

...
Кой е музикалният стил боса нова, как се танцува бразилският
Коментари Харесай

С децата на ... джаз фестивал

Кой е музикалният жанр боса нова, по какъв начин се танцува бразилският танц фуро и на какви принадлежности се свири джаз - това ще могат да научат най-малките фенове на музиката тази събота и неделя в столичния Южен парк в границите на следващия фестивал A to JazZ.

В последните няколко години уредниците - Фондация Ей Ту Зет и Фондация " Америка за България ", последователно усилват детската просветителна стратегия на фестивала, чиято цел е да запознае малчуганите с джаз музиката и културата посредством игри, танци и занимания.

 Момент от миналогодишния фестивал
© Анелия Николова

Момент от миналогодишния фестивал

В събота A to JazZ Kids ще стартира с концерта " Бразилското въздействие в джаза " от 10.30 ч, отдаден на боса нова и самбата в джаза. Посетителите ще могат да танцуват и да свирят, като ще имат разполагаем всички принадлежности от концерта. Час по-късно стартират уроци по танци и музикални игри, където децата ще научат първите си стъпки във фуро.

В неделя сутринта, още веднъж в 10.30 ч., е плануван " Етно джаз за деца ", където музиканти ще показват пред младата аудитория по какъв начин българските фолклорни принадлежности могат да се употребяват за осъществяване и на този жанр музика. Акцент в концерта-урок ще бъдат тактовите размери и тяхното място в джаза.След това уредниците са подготвили малко занятие по български национални танци, последвано от музикални спортни игри.

A to JazZ Festival стартира този петък, а цялостната стратегия за деца може да прочетете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ваканция, ура 2019 (52)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР