Кой е казал, че постоянният мрак и леденият вятър могат

...
Кой е казал, че постоянният мрак и леденият вятър могат
Коментари Харесай

Седем предложения за зимни забавления в Санкт Петербург

Кой е споделил, че непрекъснатият мрак и леденият вятър могат да ви попречат да се забавлявате?

Спрете да треперите, вземете шапка и ръкавици и вкусете най-хубавото от това, което този магически град предлага през зимата!
Опитайте съветска баня
Векове наред руснаците вървят на баня, с цел да релаксират и да се провиснал през зимата. Всъщност няма нищо по-съществено съветско от съветската баня през зимата. Тя се счита за свещено място, защото в нея се следи обединяването на всички естествени стихии – вода, въздух, огън и земя. В наши дни традицията да се върви на баня е по-популярна от всеки път както измежду руснаците, по този начин и при туристите. Ритуалът включва запарване за дълги интервали в дървена стаичка, оборудвана с дребна печка. Не се изненадвайте и не викайте за помощ, в случай че видите хора да се бият едни други с пръчки: къпещите се редуват да се удрят с „ веники “ – брезови клончета, което подтиква кръвообращението.
Кънки на лед на остров Нова Холандия


Петър Ковальов/ТАСС

Има доста ледени пързалки, само че тази на о. Нова Холандия безспорно е една от най-хубавите и уютните. За да се затоплите след пързалянето, можете да обядвате или вечеряте в известния им ресторант „ Кузняхаус “ или да пробвате улична храна в някое от кафетата в the Bottle House.
Изживейте съветското Богоявление
Кофа с лед? И викате на това предизвикателство? Да се залее човек със студена вода в летен ден е ок, само че какво ще кажете за потапяне в ледени води на 19 януари – денят на Богоявление в съветския православен календар? Миналата година над 50 000 души в Санкт Петербург непринудено се потопиха три пъти в замръзналите води в чест на Христовото кръщение. Ако желаете да гледате или даже да участвате, в Санкт Петербург и покрайнините му има 17 места, на които можете да го извършите, като най-централното е на брега на Нева – тъкмо до Петропавловската цитадела.
Разходете се по замръзналия Фински залив


Legion Media

Северният бряг на Финския залив, прочут като област Курортни, с безкрайните си плажове, обградени от борови дървета, е доста известна дестинация за жителите на Санкт Петербург. Свеж въздух, спокойна атмосфера и доста положителни заведения за хранене вършат визитата тук наложително. През зимата също можете да опитате да ходите по замръзналия залив – гледките са умопомрачителни.
Посетете специални зимни концерти с децата си
Зимата е синоним на приказки, обичаи, изненади и фамилно време. Декември в Санкт Петербург нормално стартира с поредност от събития за млади и възрастни хора, които не са за пропускане. Най-известните театри в града са домакини на редица спектакли, основани на типичен приказки като „ Пепеляшка “ и „ Лешникотрошачката “. Проверете стратегиите на Мариинския или Михайловския спектакъл и купете билети авансово.
Намерете съвършен подарък на коледния панаир на площад „ Пионерская “


Александър Демянчук/ТАСС

Коледният панаир на площад „ Пионерская “ е най-големият зимен панаир на Санкт Петербург. Всяка година руснаци, както и представители на няколко десетки други страни, се събират на празник на всички култури. Тук можете да намерите обичайни занаяти, редки деликатеси, страхотна храна и питиета от цялостен ​​свят. Има и ледена пързалка, където можете да наемете чифт кънки и куп занимания, където можете да се състезавате за награди или даже да срещнете съветския Дядо Коледа – Дед Мороз или Дядо Мраз – в хижата му.

създател: КСЕНИЯ ЕЛЗЕС

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР