Кой е казал, че мъжете не обичат плитки? Изненадайте половинката

...
Кой е казал, че мъжете не обичат плитки? Изненадайте половинката
Коментари Харесай

Пикантни оплетки от свински флейки върху зеленчуци

Кой е споделил, че мъжете не обичат плитки? Изненадайте половинката си с тези оплетки и да не забравите да вдигнете наздравица за вкусната концепция

Необходими Продукти

● свински флейки - 1.5 кг
● свеж лук - 1 връзка
● свеж чесън - 1 връзка
● лук - 1 глава
● моркови - 2 бр.
● чесън - 4 - 5 скилидки
● печурки - 250 г

за маринатата на месото


● универсална фалшификация - 2 с.л. пикантина
● олио - 3 с.л.
● бяло вино - 100 мл
● черен пипер
● мед - 1 с.л.
● лимонен сок - сок от 1 лимон
● соев сос - 2 с.л.
● пушен червен пипер

Начин на подготвяне

Свинските флейки нарежете с дебелина към сантиметър. Измийте и подсушете. Направете марината от пикантината, черния пипер, виното, олиото, сока от лимона, меда, соевия сос. Потопете всяко парче в маринатата и поставете в подобаващ съд. Покрийте с фолио и оставете за една нощ в ледник.

Зеления лук и чесъна почистете и измийте. Морковите обелете и нарежете с белачка на тънки ленти. Гъбите, в случай че са дребни използвайте цели, а в случай че са едри нарежете на шайби. В подобаваща тава намазнете и постелете хартия за печене. На дъното подредете зеления лук, чесъна и морковите.

От овкусеното към този момент месо вземете три части и забодете трите краища с съчка за зъби. Оплетете го като плитка, като в края още веднъж забодете с съчка. Оплетете по този начин всички части от свинските флейки, овкусени и престояли в марината.

Подредете оплетките върху зеленчуците, като сред тях поставите части от нарязания кромид, а вътре в плетениците поставите късчета чесън, към тях подредете гъбите.

Посипете с пушен червен пипер, долейте вино и маринатата, завийте тавата с алуминиево фолио и печете във фурна на 180 градуса - два часа без да отстранявате фолиото. Поднесете оплетките топли. Ароматна вкусотия! Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР