Кой е готов да управлява България след вота?Хората с минимална

...
Кой е готов да управлява България след вота?Хората с минимална
Коментари Харесай

Мика Зайкова: С мерките богатите станаха по-богати, най-бедните пенсионери ще останат бедни

Кой е подготвен да ръководи България след вота?

" Хората с минимална пенсия надали ще получат нарастване. По-сериозно ще бъде то за една трета от тях и то тези, които са се пенсионирали преди 2007 година. Работата е там, че това, което им беше дадено първоначално от държавното управление на Кирил Петков, няма да го получат ", коментира Мика Зайкова от " ИТН " в " Денят ON AIR " по.

Тя обърна внимание, че нарастването на пенсиите е минимално, съвсем незабележимо. По думите ѝ пенсионерите ядат парите от налозите, т.е. това, което би могло да се направи в региона на опазването на здравето, образованието и защитата. Гостът посочи, че инфлацията през 2023 и 2024 година ще пораства, а белята е в спекулата и енергийните доставки.

" Парламентът се постара да направи нещо. Но най-виновни са тези, които измислиха по този начин наречените ограничения. Те не са антиинфлационни, а са проинфлационни. Възползваха се богатите и богатите станаха по-богати. Лечението на българската инфлация се споделя вложения ", сподели Зайкова.

Според нея не влизат капитали в България, а излизат от страната. Тя разясни, че би трябвало да се вършат вложения, тъй като те раждат нова добавена стойност и от това бюджетът печели. Зайкова предвижда, че дефицитът тази година няма да е по-малко от 7 милиарда лева, а инфлацията ще е над 20%.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР