Кой е Александър Манолев, когото премиерът предложи днес за министър

...
Кой е Александър Манолев, когото премиерът предложи днес за министър
Коментари Харесай

Александър Манолев - от с. Кулата през `Булгартабак` до министър на транспорта

Кой е Александър Манолев, който министър председателят предложи през днешния ден за министър на превоза?

Манолев е роден през 1976 година в село Кулата, Петричко, където приключва Професионалната гимназия по стопанска система и туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “ с профил „ Счетоводство и Контрол “. Баща му Димитър Манолев е митничар и дълготраен кмет на селото. Неговата майка е учителка по история.

През 90-те години Александър Манолев отпътува да следва в Англия и приключва стопанска система в University College London. Специализирал е още " Управление на структурни планове на Европейски Съюз ”,  " Бизнес Комуникации и Връзки с медиите ” и „ Инвестиции в разрастващи се пазари " в Унгария, Чехия и Англия.

Манолев стартира професионалната си кариера в Националното съдружие на общините, където дава отговор за подготовката на планове за европейско финансиране. През 2002 година става шеф по комерсиалните въпроси в " Транскарт " АД. От май 2004 година до май 2005 година е шеф " Интеграция и развиване " в ЗАД " Булстрад Виена Иншурънс Груп " АД.

От 2009 година до 2011 година Александър Манолев е в борда на шефовете на " Булгартабак холдинг " АД. Той работи и като началник дирекция " Мобилтел " ЕАД.

През 2015 година е назначен за зам.-министър на туризма, а година по-късно оглавява Агенцията за метеорологичен надзор и механически контрол.

Той ръководи организацията до 2017 година, когато е определен за депутат от гражданската квота в листата на ГЕРБ от Сандански с огромен брой преференции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР