Кой е 15-годишният сириец, управлявал автобуса - убиец в Бургас?

...
Кой е 15-годишният сириец, управлявал автобуса - убиец в Бургас?
Коментари Харесай

По стъпките на каналджиите: Кой е Омар и защо се стигна до фаталния инцидент?

Кой е 15-годишният сириец, управлявал рейса - палач в Бургас?

Екип на  наблюдава пътя на транспортното средство.

В Центъра за бежанци в Харманли има извънредно доста хора - над 700. Чужденците описват, че влизането у нас било елементарно. По време на престоя си обаче не са виждали 15-годишния Омар.

" Дойдох тук преди 10 дни. Не съм срещал индивида от злополуката, не го познавам. Семейството ми е в Турция, само че ще остана тук. Лесно влязох тук, през оградата, имаше пробив ", споделя Юлмер.

Други обаче са платили съществени суми на каналджии, с цел да стигнат България.

" Укривах се в ТИР, по този начин влязох тук. Не познавам Омар, преди да дойда тук бях в Пловдив. Три хиляди $ платих, с цел да дойда ", споделя Соар.

" Дойдох поради войната в моята страна. Тръгнах от Сирия през Турция и стигнах до България. Четири хиляди платих и трябваше да стигна до Сърбия, само че тук ме хванаха. Прескочихме оградата за България, по този начин влязохме ", споделя различен беганец.

15-годишният Омар идва в България през октомври предходната година. Влиза от Турция дружно с двамата си братя. Тримата получават филантропичен статут. През март 2022 година обаче, братята му потеглят от центъра и малолетният Омар остава самичък.

Младежът постоянно нарушавал вечерния час, който е 22 часа. За към седмица не се прибирал в точния момент три пъти. От Центъра алармирали и полицията. От лагера обясниха пред Bulgaria ON AIR, че в сходни случаи полицията афишира лицата за общодържавно търсене. След като алармират органите на реда, от Центъра към този момент не носят отговорност за изчезналите лица. 

" Направили сме всичко по нашите сили, оттова насетне отговорността е в способените органи ", уточни Галя Христова от Центъра за бежанци.

Засега не е ясно по какъв начин 15-годишният сириец е станал част от канала. Служителите в Центъра са учудени по какъв начин 15-годишният е съумял да ръководи рейс, поради възрастта mu и неналичието на шофьорска брошура.

Другите двама сирийци също са работили в Харманли. От локална автокъща е платен и автобусът-убиец, макар че е бил бракуван.

А бежанският напън на границата остава сериозен. Екипът ни стана очевидец и на арест на емигрант, съумял да преодолее оградата с Турция. Командировани чиновници на " Гранична полиция " от Русе открили мъжа, до момента в който той чакал на стоп на пътя към бургаския град Средец.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР