Кой да контролира пътниците в автобусите през целия път? Трябва

...
Кой да контролира пътниците в автобусите през целия път? Трябва
Коментари Харесай

Бизнесът не може да контролира пътниците в автобусите по пътя

Кой да управлява пасажерите в рейсовете през целия път? Трябва да се вкара наложителното потребление на колани в рейсовете. Това разяснява пред Дарик специалистът по пътна сигурност от Съюза на българските автомобилисти Светослав К ръстев . В същото време бизнесът е безапелационен, че не може да управлява през целия път пасажерите в рейсовете.
 
Задължително да се употребяват коланите от пасажерите в рейсовете, поучава специалистът.
 

" За мен би трябвало да има колани във всички рейсове. Трябва да бъдат оборудвани, с цел да има по-малко катастрофи с пасажерите ", разяснява Кръстев. Той е безапелационен, че би трябвало да бъде въведена и използването на детски столчета в рейсовете, както е наложително пътуването с тях в леките коли.
 
 БГНЕС

Междувременно Галя Топалова , която е член на Управителния съвет на Националното съдружие на автобусните превозвачи в България , изясни, че не може да се управляват всички пасажери в рейсовете.
 

" Винаги, когато стане някакво произшествие, се сещаме за колани или за нещо друго. Или би трябвало да се направи наложително, или да се каже за кого е наложително. В такситата също - в случай че желаете слагате колан, в случай че не желаете не слагате. А водачите даже да кажат сложете си коланите. Почти във всички рейсове има колани на всяка седалка. Пътникът в случай че не си постави колана, ние какво би трябвало да създадем. Всичко това зависи от културата на хората, които пътуват ", изясни тя.
 

 
 БГНЕС

" Ние не можем да свалим този пасажер, нямаме право да смъкваме пасажери. Тогава Министерство на вътрешните работи да пусне поучителна публикация, че всеки би трябвало да поставя колан, т.е. да обучат хората. Започва с обучение това нещо ", разясни Топалова.
 

Тя даде и образец, че когато се возила в такси, водачът й споделил в случай че желае да поставя колан, санкцията ще бъде за нея. " Таксито не може да ревизира трима души, а ние да ревизираме 50 индивида. Как ще стане това ", пита Топалова.    
 
От сектора прецизират, че съвсем всички рейсове в страната са оборудвани с колани на всяка седалка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР