Кой е Лорънс Фокс – и с какви противоречия се е сблъсквал?

...
Кой би искал да се занимава с това?“ добави той.Мрежата
Коментари Харесай

„Кой би искал да се занимава с това?“ добави той.

Мрежата се извини и бяха подадени оплаквания до регулатора Ofcom.

Като самопровъзгласил се „анти-събуден“ активист, с биография в Twitter, която гласи „транс цветнокожа лесбийка", 45-годишният Фокс често се е оказвал в центъра на спорове.

Тук Sky News разглежда живота и кариерата му - и многобройните му противоречия.

Обучен от RADA и от семейство на актьори

Фокс е от дълга линия актьори.

Баща му Джеймс печели BAFTA за ролята си в The Servant през 1963 г., участвайки в неговия последният филм през 2018 г. Бабата и дядото на Фокс от страна на баща му са театралният агент Робин Фокс и актрисата Анджела Уортингтън.

Той има четирима братя и сестри - Том, Робин, Джак и Лидия - много от които също са в индустрията . Робин Фокс е филмов продуцент, а Джак и Лидия Фокс са актьори.

Комикът Ричард Айоаде е зет на Фокс, оженил се за сестра му.

Неговите братовчеди Фреди и Емилия Фокс също са актьори - последната участва във филма "Пианистът". Техният баща – чичото на Фокс – е Едуард Фокс, най-известен с ролята си в „Денят на чакала“ през 1973 г.

Изображение: Джак Фокс (вляво) и Лорънс Фокс през 2018 г.

Фокс е роден в Лийдс, но изпратен в Хароу, за да посещава престижното училище-интернат като тийнейджър.

Той беше изгонен, преди да завърши A-levels и не успя да влезе в университет - но успя да получи място в Кралската академия за драматично изкуство , най-уважаваната школа по актьорско майсторство в страната.

В интервю за The Telegraph той твърди, че е бил третиран „като обикновен човек“, защото е отишъл в Хароу.

Звезда от драмата на ITV и брак с Били Пайпър

След като завършва, Фокс си осигурява няколко филмови роли, включително Gosford Park през 2005 г. и Becoming Jane and Elizabeth: The Golden Age през 2007 г.

През 2006 г. той започва най-известната му роля, играейки DS Джеймс Хатауей в драмата на ITV Lewis.

Една година по-късно, през декември 2007 г., той се жени за певицата и актьор Били Пайпър.

Изображение: Фокс и Били Пайпър в 2014 г.

Те бяха заедно в продължение на девет години, имаха две деца Уинстън и Юджийн, преди да се разведат през май 2016 г. - като Пайпър цитира "неразумно поведение".

Бившата двойка сега споделя родителските права - Фокс каза на The Изпратете по пощата в неделя съдебното дело "почти му костваше разума" и "банковото му салдо".

В същата година като сватбата си той получи полицейско предупреждение за нападение над фотограф пред лондонски театър.< /p>

След като приключи работата си с Луис, той се насочи към музиката, издавайки два албума; Holding Patterns през 2016 г. и A Grief Observed през 2019 г.

Когато неговият звукозаписен лейбъл фалира, той трябваше да използва £70 000 от собствените си пари, за да финансира албума си, според докладите.

Последната му забележителна актьорска роля беше в шоуто на Netflix White Lines.

Прочетете повече:

Какво каза Лорънс Фокс?

Изображение: Лорънс Фокс през 2011 г.

COVID конспирации и състезателни спорове

Когато коронавирусът се появи в Европа в началото на 2020 г., Фокс бързо се превърна в гласен вирус-скептик в Twitter.

През януари 2022 г. той публикува своя снимка носещ тениска с надпис: „Няма нужда от ваксина. Имам имунна система.“

Когато дни по-късно даде положителен тест за вируса, той каза, че се „присъединява към клуба на естествения имунитет“ и използва лечение против глисти, за да се излекува.

Той се утвърди като провокатор след изява във Времето за въпроси на BBC, в която нарече академик „расист“, защото го наричаше „бял ​​привилегирован мъж“ .

Fox настоя, че това, че е „бял ​​привилегирован мъж“, не го „изключва от дебата“ относно Меган Маркъл и отношението й към пресата.

След като клипът стана вирусен , той предизвика нов фурор, когато каза на подкаст, че е „дразнещо“, че чернокожите актьори говорят за расизъм само след като са постигнали успех.

Той каза на водещия Джеймс Делингпол: „Най-досадното нещо е моментът черен актьор - същото е и с актьорите от работническата класа - в момента, в който имат пет милиона лири в банката, всяко интервю, което правят, е за това как расизмът е широко разпространен в индустрията.

" А с актьорите от работническата класа, „Няма достатъчно актьори от работническата класа“. Нали не казвахте това, когато нямахте по дяволите гърне, в което да пикаете?“

Подкастът също го видя да критикува включването на сикхски войник в Първия свят Военен филм 1917 г., заявявайки, че го е „отклонил“ от сюжета.

Когато се съобщава, че две танцьорки от Strictly Come Dancing са отказали да се ваксинират срещу COVID, Фокс туитира: „Уволнете ги и ги заменете с прободени танцьори“, добавяйки : „Бихте ли приложили същите правила към ХИВ позитивните танцьори?“

Благотворителната организация за сексуално здраве Terrence Higgins Trust посочи, че ХИВ не се предава чрез „танцуване“.

Изображение: Лорънс Фокс през 2021 г.

Политическа кариера

По време на пандемията Фокс обяви кандидатурата си за кмет на Лондон, като критикува Садик Хан, че не успя да се справи с престъпленията с нож.

Той каза, че „децата умират нашите улици“ и „болниците се пълнят с намушкани и простреляни... в името на политическата коректност“.

Под своята самооснована Партия за възстановяване той обеща да премахне правилата за носене на маски в столицата, въпреки че не са в мандата на кмета.

Той успя да получи само 47 000 гласа, което го накара да загуби депозита си от £10 000.

Изображение: На частични избори в бившия избирателен район на Борис Джонсън тази година

Партията Reclaim, казва Фокс, е съсредоточена върху защитата на свободата на словото, реформирането на обществените институции, особено BBC, и прославянето на британската история и култура.

Той се кандидатира на междинните избори в Ъксбридж и Руислип да замени бившия премиер Борис Джонсън по-рано тази година.

Въпреки че получи само 714 гласа, той каза, че е щастлив, че е завършил четвърти, пред либералдемократите.

Fox също в момента управлява проекта за лошо право, който предлага подкрепа на онези, които „страдат“ от така наречените политически коректни правни решения.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР