Кой беше мъжът зад гърба на Тръмп, който превеждаше от

...
Кой беше мъжът зад гърба на Тръмп, който превеждаше от
Коментари Харесай

Този прочут българин беше преводач на Тръмп на срещата с Борисов СНИМКА

Кой беше мъжът зад тила на Тръмп, който превеждаше от български на американския президент? Това е нашият съотечественик, влиятелен академик, докторът по химия Йонко Мермерски, осведоми "Дарик ".

Мермерски е наследник на проф. Христо Мермерски, прочут на стотици хиляди българи с природолечението.

Синът му Йонко имаше достойнството да бъде един от най-важните хора по време на визитата на премиера Бойко Борисов в Белия дом.

Мермерски-син е създател на над 30 книги в региона на химията и естествената медицина, като 13 от тях са написани в съавторство с татко му.

Неговите проучвания са оповестени на над 10 езика. Той е основател на голям брой патентовани изобретения, а най-емблематичните измежду тях са:

Револвиращ инжектор за течна хроматография под високо налягане (HPLC), дебелослойна хроматография – способ за резделение на химически, както и няколко мултифункционални добавки за дизелово гориво.

Той е изобретателят на единствените в света пробиотични капсули с разнообразни приложения, както и на слънцезащитен лосион, включващ напълно и единствено естествени съставки.

Българинът, който превеждаше на Тръмп, е ученик на Природоматематическата гимназия в Софи, квалифициран бакалавър по химия от Американ юнивърсити във Вашингтон и магистър от Джорджтаун във Вашингтон

Д-р Мермерски-младши живее и работи от години в американската столица. Бил е учител в Джорджтаун, а досега е и съветник на Американската асоциация на медицинските университети.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР