Ковид няма да ни създаде проблеми по празниците, зависи какво

...
Ковид няма да ни създаде проблеми по празниците, зависи какво
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Ковид няма да ни създаде проблеми по празниците, зависи какво си ще си внесем от чужбина

Ковид няма да ни сътвори проблеми по празниците, зависи какво си ще си внесем от чужбина, написа математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов в своя профил в обществената мрежа Фейсбук.

" Битката сред Ковида и други вируси докара до закъснение на разпространяването на К-19. Прогнозирано ви е, че това няма да разреши на ковид-вълната да се вдигне толкоз високо, че да сътвори основни проблеми за здравната система до коледните празници ", счита той.

" Намираме се в сюжет Празни лечебни заведения, ден 130. Очакван период на непоклатимост на сюжета най-малко 138 дни. Което значи, че и през ноември се чака лечебните заведения да не се изпълнят. Сценарий " Празни лечебни заведения " се чака да остане постоянен. Не се чакат проблеми до края на годината. Но дано да пристигна декември.

14-дневната заболеваемост през днешния ден е 47.51 на 100 000. Спадна. Ковидът е задоволително занимателен, с цел да не може да се надигне толкоз, че да ни сътвори проблеми за Коледните празници. Това е задачата на играта. След празниците зависи от това, какво ще си внесем от чужбина около празниците. Предварителните сметки не демонстрират, че ще имаме особени проблеми, само че отново ви пиша, дано да забележим какво ще си внесем около края на годината ", обърна внимание математикът. 

Според него модифицираният Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване към този момент 238 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура. Той добави, че се чака да няма дифузно разпространяване 250 дни, т.е., не се чакат особени проблеми за коледните празници. 

" Ситуацията е под надзор. Не пускаме дифузното разпространяване да се разпали. Във вътрешността на страната ситуацията е спокойна. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал ", разясни проф. Витанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР