Ковид и кризата с чиповете изпращат своите поздрави на купувачите

...
Ковид и кризата с чиповете изпращат своите поздрави на купувачите
Коментари Харесай

Цените на колите втора ръка продължават да растат

Ковид и рецесията с чиповете изпращат своите поздрави на купувачите на коли. Употребяваните коли станаха доста по-скъпи в цяла Европа. Средните цени са се повишили с осем % на годишна база. В същото време броят на предлаганите използвани коли в Европа е намалял с единадесет %, съгласно отчет на AutoScout24 Europe.

Докато цените на транспортните средства във Франция да вземем за пример се покачват умерено с два %, потребителите в Австрия би трябвало да заплащат с 13 % повече. Всеки, който сега купува използван автомобил в Германия, би трябвало да е подготвен да похарчи приблизително 10 % повече, в сравнение с през миналата година.

Поглед към най-популярните европейски марки демонстрира, че немските производители водят класацията на повишаването. На първо място е Volkswagen, следван от Mercedes, BMW и Audi, а Fiat е на пето място.

Както и през 2020 година, VW Golf е отпред в хитпарада на моделите в търговията - повишаването е с 21 % на годишна база приблизително за Европа до 19 046 евро. Докато плюсът на Audi A4, на второто място в класирането, от девет % до 21 839 евро е сдържан, при Audi A3, на трето място, има доста покачване с единадесет % до 19 678 евро.

VW Polo е на четвърто място със междинна цена от 14 082 евро и е най-евтиното транспортно средство измежду най-популярните използвани коли, като с нарастване от едвам един % поддържа цената си съвсем постоянна.

Феновете на Audi A6, което заема пето място в класацията, би трябвало да носят със себе си повечко пари - сега седанът се продава приблизително за 28 112 евро в Европа, с шест % повече от миналата година.

Употребяваните електроавтомобили също стават все по-популярни в Европа за закупуване. Tesla не е на върха на благоволението измежду европейските консуматори - преди всичко измежду най-популярните електрически коли втора употреба е Renault ZOE със междинна цена от 16 412 евро. За съпоставяне, моделите на Tesla, които са на второ и трето място са доста по-скъпи - приблизително 49 026 евро се заплащат за Model 3 и даже 51 955 евро за Model S.

Цената от 27 101 евро, с които BMW i3 се подрежда на четвърто място, съвсем наподобяват като добра договорка. Но най-евтино е за почитателите на Smart ForTwo, който е на пето място със междинна европейска цена от 16 084 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР