Ковид-19 вече не е част от списъка с особено опасни

...
Ковид-19 вече не е част от списъка с особено опасни
Коментари Харесай

Ковид-19 вече не е част от списъка с особено опасни болести

Ковид-19 към този момент не е част от листата с изключително рискови заболявания. Народното събрание одобри промени в Закона за здравето, съгласно които болните от ковид и контактните лица към този момент не би трябвало да се слагат под изолираност и карантина.

От ПП-ДБ разясниха, че аргументите за изваждането на Ковид-19 от листата с заболявания със наложителна карантина е обстоятелството, че вирусът емутирали към този момент не е толкоз рисков, колкото преди. От " Възраждане " желаеха да бъде потърсена отговорност за всички налагани ограничавания по време на пандемията и за душевен вреди, нанесени върху популацията.

Припомняме, че парламентарната комисия по опазване на здравето одобри на първо четене Законопроект за изменение в Закона за здравето, с който отпадат наложителната изолираност и карантина при Ковид-19.

Документът е подсилен от Националната здравноосигурителна каса, Българския зъболекарски съюз, Българския фармацевтичен съюз, Българската асоциация на експертите по здравни грижи и от Българската асоциация на зъботехниците. Той беше признат единомислещо със 17 гласа „ за “ на първо гласоподаване.

С приемането на нормативния акт ще отпадне условието определянето на наложителна изолираност на лица заболели от и заразоносители на COVID-19, както това в сегашния миг е регламентирано в член 61, алинея 1 от Закона за здравето. Не се чака използването на плана на Закон за изменение на Закона за здравето да докара до нуждата от спомагателни финансови и/или други средства за физическите и юридическите лица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР