Ковид-19 се завръща с нова сила и след средата на

...
Ковид-19 се завръща с нова сила и след средата на
Коментари Харесай

Ужас! Задава се нова ковид вълна - какви ще бъдат мерките?

Ковид-19 се завръща с нова мощ и след средата на юли идва шестата вълна на вируса. Около това мнение се сплотяват епидемиолози, вирусолози и математици. Според проф. Радка Аргирова, целесъобразно е да носим маски на закрито и да се опитваме да съблюдаваме отдалеченост.

Новият пик към този момент се усеща в някои от прилежащите страни като Гърция, а у нас случаите към този момент са двойно повече, демонстрира статистиката.



Тенденцията е процентът на позитивните проби да пораства, споделят експертите. Делът им към този момент няколко дни е към 9%, до момента в който през предходните две седмици беше приблизително към 4-5%, демонстрира статистика на здравното министерство.

Въпреки растежа на новите инфектирани, смъртните случаи са малко, успокояват лекарите. Притеснителното е, че хората към този момент не съблюдават и най-елементарните ограничения като отдалеченост, стерилизация и маски в закрити публични пространства.

Има и добра вест. Засега болестта протича леко. Усложненията са дребен %.



„ Ние се движим 3-4 седмици по-късно, което се случва в Западна Европа. В идващите две до три седмици евентуално ще се сблъскаме с тази нараснала вълна. Не че е толкоз ужасно и трагично, само че като факт е по този начин “, сподели доцент Ангел Кунчев, написа "Ретро ".

„ Ще има повече случаи, само че при множеството от засегнатите няма да има потребност от болница. Все още вариантът е омикрон, въпреки че той е към този момент с няколко разновидности. Страхуваме се от нов вариант наесен, който ще заобикаля имунитета “, добавя той.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР