Ковчезите, покрити с националния флаг, с тленните останки на 11

...
Ковчезите, покрити с националния флаг, с тленните останки на 11
Коментари Харесай

Върнаха тленните останки на 11 украинци, загинали при свалянето на пътническия самолет край Техеран

Ковчезите, покрити с националния байрак, с тленните остатъци на 11 украинци, починали при свалянето по простъпка на пътнически аероплан край Техеран, през днешния ден бяха върнати в родината, съобщи Българска телеграфна агенция.

Президентът Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, министър председателят Олексий Хончарук и други високопоставени лица участваха на траурната гала на летището "Бориспил " на украинската столица.

Киев изиска от Техеран да му съобщи черните кутии на сваления украински аероплан

На 8 януари "Боинг-737 " на Международните авиолинии на Украйна катастрофира няколко минути след политане от Техеран. Загинаха всичките 176 души на борда. На 11 януари Иран призна, че самолетът е свален от иранската система за противовъздушна защита, която неправилно го е възприела като американска крилата ракета.

Вчера стана ясно, че иранските управляващи ще предадат на украинската страна черните кутии на сваления на 8 януари край Техеран пътнически аероплан.

Иран ще съобщи на Украйна черните кутии на сваления пътнически аероплан

Междувременно няколко души бяха арестувани поради сваления украински аероплан в Техеран. Това оповестиха от Върховния съд на Ислямската република.

Преди дни Иран призна, че по простъпка е свалил самолета с ракета. Освен това аероплан на катарските авиолинии е избегнал ирански ракети малко преди украинската злополука. Той е летял по същия въздушен кулоар два часа преди излитането на украинския.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР