Ковчези с мъртъвци подскачат заплашително, докато са превозвани с високопроходими

...
Ковчези с мъртъвци подскачат заплашително, докато са превозвани с високопроходими
Коментари Харесай

Трупове подскачат в катафалките по пътя за гробище в Пловдивско

Ковчези с мъртъвци подскачат заплашително, до момента в който са транспортирани с високопроходими коли по последния им път. Шествие от опечалени едвам се придвижва по баира, а околните настръхват, обзети от чувството, че ковчегът всеки миг ще изпадне от автомобила, написа trafficnews.bg.

Това не е мислена сцена от филм на ужасите, а всекидневие в Брестовица. Виновник е единственият път, свързващ селото с гробищния парк. Асфалт по него в никакъв случай не е имало, а заради наклонения терен и изобилните дъждове, той е мъчнопроходим освен за коли, само че и за пешеходци.

За казуса научаваме от локална жителка, живееща в региона на гробищата. По думите й, няколко автомобила към този момент са попаднали в клопката на пътя, за възрастни и трудноподвижни хора пък е невероятно да се качат пешком. Затова и катафалките стопират в центъра на селото, а от тях ковчезите се натоварват във високопроходими коли. Поне десетина леки коли са потрошени в ямите по пътя. Сред пострадалите е и самата тя.
" Потрошихме два автомобила. Наскоро млада жена с две деца остана на пътя с ново " БМВ ", споделя възмутената жителка на региона. В разследване на множеството произшествия, синът й наел екскаватор, който да заравни терена. За " удоволствието " били заплатени 1000 лева от фамилния бюджет. След дъждовете от предходната седмица обаче, пътят замязял по-скоро на дере. Тогава се свлекли и земни маси, а дълбоките дупки се трансформирали в истински кратери.

Проблемът напълно не е от през вчерашния ден. Според локални поданици, настилката е в сходно положение през последните 30 години, само че ограничения не са взети. Жената споделя и за случай, в който й прилошало, до момента в който се намирала на гробищата. Наложило да се бъде извикан екип на Бърза помощ. Заради положението на пътя обаче, колата за спешна помощ не съумяла да стигне до нея.
" Това не е редно и напряко е тъпо!, разяснява дамата, която е направила редица опити да сезира институциите за казуса. Преди дни тя се е свързала с кмета на селото Любен Радев.
" Първоначално той се ангажира със сигнала и даде обещание да спомага. През последните два дни обаче не подвига телефона си ", споделя разочарованието си тя. Затова се обърнала и към кмета на община " Родопи " Пламен Спасов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР