Ковчегът на кралицата пристигна в Лондон. Късно снощи тленните останки

...
Ковчегът на кралицата пристигна в Лондон. Късно снощи тленните останки
Коментари Харесай

Поклонението пред Елизабет II: Тленните останки на кралицата вече са в Уестминстърското абатство

Ковчегът на кралицата дойде в Лондон. Късно нощес тленните остатъци на Елизабет II бяха превозени с боен аероплан до столицата на Великоритания.  Днес ковчегът ще бъде превозен от Бъкингамския замък до постройката на Народното събрание, където всички искащи ще могат да се сбогуват с нея.

Погребалната върволица, по време на която крал Чарлз Трети и синовете му Уилям и Хари ще последват катафалката, ще бъде съпроводена от артилерийски салют и звън на камбаната на часовниковата кула на Елизабет, по-известна като Биг Бен. Траурният конвой ще напусне Бъкингамския замък в 13:22 ч. локално време и ще се насочи към площада пред Народното събрание. Очаква се шествието да бъде следено онлайн от десетки хиляди хора. В Уестминстър Хол - най-голямата зала в постройката на Народното събрание, е планирана служба в наличието на краля и членовете на кралското семейство. След това залата ще бъде отворена за сбогуване с кралицата в продължение на четири дни.

За погребението се очаква в английската столица да дойдат държавни и държавни ръководители от целия свят. Сред тях са американският президент Джо Байдън, императорът на Япония, кралят и кралицата на Испания, монарси от Европа и от Общността на нациите. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР