Ковачевци. Заместник областният управител Иво Иванов откри първото тържествено заседание

...
Ковачевци. Заместник областният управител Иво Иванов откри първото тържествено заседание
Коментари Харесай

Конституираха новия Общински съвет на Ковачевци

Ковачевци. Заместник регионалният шеф Иво Иванов откри първото тържествено съвещание на новоизбрания Общински съвет в най-малката община в област Перник - Ковачевци за мандат 2019 – 2023 година.Това оповестиха от регионалната администрация .
На него кметът на общината Васил Станимиров и новоизбраните общински съветници поставиха клетва. За ръководител на Общинския съвет бе определен Венцислав Тодоров.
11 са локалните парламентаристи, които се заклеха да пазят ползите на жителите, ръководени от Конституцията и върховенството на закона. Общинската изборна квота е 72 гласа.
Иванов поздрави присъстващите и насочи апел към общинските съветници и градоначалника да работят взаимно в името на развиването на общината и благополучието на жителите й. Той моли към това решенията през идващия четиригодишен мандат да бъдат вземани с диалогичност, бистрота, единодушие и корективност.
Иванов изрече признателност към ръководителя на Общинската изборна комисия Мария Захариева, както и към нейния екип за отличната организация на Местните избори и акцентира, че Областна администрация Перник ще продължи да оказва нужното подпомагане на общината и общинския съвет.
Настоящият кмет на община Ковачевци Васил Станимиров ще управлява общината за трети мандат. За него са дали своят вот над 60% от гласоподавателите.
Съгласно член 23, алинея 3 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, съвещанието беше водено от най-възрастният общински консултант Кирил Михайлов.
Вр.и.д. кмет на Община Ковачевци Любомир Цветков съобщи ключа-символ на обитаемото място на кмета Васил Станимиров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР