Котлетите са може би сред най-често приготвяните пържоли в нашето

...
Котлетите са може би сред най-често приготвяните пържоли в нашето
Коментари Харесай

Пет рецепти за котлети

Котлетите са може би измежду най-често приготвяните пържоли в нашето меню. За тях може да бъде употребявано всякакво месо, както и зеленчуци. Ето 5 предписания, с които да се визиите добре пред Вашето семейство или посетители:

1. Телешки котлети

Необходими артикули: 4 телешки котлета, 40 г масло, 2 с. л. олио, 50 г сланина, 4 дребни лукчета, 100 г бяло вино, 250 г сметана, 50 г сирене, сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз на усет.

 Телешки котлет

Начин на подготвяне: Котлетите се начукват и се запичат в маслото и олиото. Подправят се със сол и черен пипер и се подреждат в необятна тенджера. Нарязаната сланина се разтапя в тиган и се изсипва върху котлетите. Добавят се нарязаният на ивички лук, настърганото сирене и виното и всичко се кипва, след което се реалокира в тава, залива се със сметаната и се пече на мощно загрята фурна. Накрая се поръсва с магданоза.

2. Пилешки котлети

Необходими артикули: 2 пилешки филета, сока от 1 портокал, сол и черен пипер на усет, сладко кисел сос

 Пилешки котлет

Начин на подготвяне: Пилешките филета се разрязват на две, тъй че да се получат 4 котлета. Осоляват се и се подправят с черния пипер. В тефлонов тиган се изпичат без никаква лой от двете страни, като се внимава да не загорят. Накрая се поливат с портокаловия и сладко киселия сос.

3. Свински котлети по френски

Необходими артикули: 4 свински котлета, 1 домат, 1 глава лук, 1 с. л. брашно, сол и черен пипер на усет, 4 с. л. олио

Начин на подготвяне: Котлетите се запържват небрежно в олиото. В соса от тях се запържва брашното, разрежда се с вода и към него се прибавят настърганият домат и лукът, а най-после и подправките. Котлетите се заливат със соса и са подготвени за сервиране.

 котлети

4. Свински котлети на скара

Необходими артикули: 6 свински котлета, 3 с. л. олио, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Котлетите се овкусяват с всички подправки и се изпичат от двете страни на скарата до цялостната им подготвеност.

5. Пилешки котлети на скара

 Пилешки котлети на скара

Необходими артикули: 4 бр. пилешко филе, 2 с. л. горчица, 1 с. л. мед, сол и черен пипер на усет.

Начин на подготвяне: Пилешките филета се разрязват на две, с цел да се получат 8 котлета. Всички съставки се смесват до приемането на хомогенна примес и с тях се намазват пилешките котлети. Пекат се на скарата от двете страни до цялостната им подготвеност.

Още изпитани предписания за котлети са: Панирани свински котлети, Картофени котлети, Котлети а ла минут, Свински котлети със сирене, Телешки котлети по селски.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР