Котлет от кит, сурово китово месо, пържени китови хапки, бекон

...
Котлет от кит, сурово китово месо, пържени китови хапки, бекон
Коментари Харесай

Котлети, кюфтенца, бекон... по колко начина японците ядат месо от кит

Котлет от кит, сурово китово месо, пържени китови хапки, бекон от кит, китова пастърма - това са единствено дребна част от методите, по които японците ядат месото на тези морски бозайници.

То ще стане по-достъпно след 1 юли, когато Япония ще стартира улов на китове с комерсиална цел. Той ѝ бе неразрешен в продължение на десетилетия.

Консумацията на това месо се усилва след Втората международна война и пикът ѝ е при започване на шестдесетте години, преди японците да открият други евтини източници на протеин.

Глобалната възбрана на лова на китове от 1986 година го трансформира в деликатес, наличен единствено с помощта на улова за проучвания, провеждани от японските учени.

Азиатската страна разгласи, че ще се отдръпна от Международната комисия за лова на китове и ще стартира лов с комерсиална цел от 1 юли. Токио е на мнение, че организацията, основана да ръководи стабилно лова на бозайниците, се е трансформирала в организация за запазване на животните, които обаче не са под опасност от изгубване.

Любителите на месото го съпоставят с телешко, само че с по-осезаем усет. Те сочат и че наличието му на протеин е по-високо, а въглеродният отпечатък – по-нисък, в сравнение с други меса. Собственичката на ресторант Йоко Ичибара споделя, че множеството хора го избират под формата на котлети или кюфтенца, което е тъпо, тъй като по този начин не се усеща същинският му усет.

" В устата е месо, само че в стомаха е риба, леко е ", споделя свекървата на Ичибара, Ячио.

 Пържени китови хапки.
© Issei Kato, Reuters

Пържени китови хапки.

Всичко, което би трябвало да знаете за: На път (1474)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР