Котките са сред най-известните и обичани домашни любимци, но забелязвали

...
Котките са сред най-известните и обичани домашни любимци, но забелязвали
Коментари Харесай

Защо котките се привързват повече към жените?

Котките са измежду най-известните и обичани домашни любимци, само че забелязвали ли сте, че те нормално са отглеждани най-вече от дами и постоянно търсят тяхното наличие? Всъщност има и доказателства от извършени проучвания, че котките избират да са измежду дами, вместо измежду мъже. А ето и на какви аргументи може да се дължи този факт:

Поради по-нежния глас

Котките обичат да слушат по какъв начин стопаните им приказват и евентуално женският глас им подхожда доста повече заради мелодичността си. Освен това дамите по-често се обръщат и търсят компанията на котките си.

Поради докосванията

Отново котките са по-капризни от кучетата стане ли въпрос за почесване, допиране и глезене. Те избират по-нежни милувки и това разумно ще им бъде по-приятно, в случай че е осъществявано от нежна женска ръка. Мъжете нормално имат по-груби ръце и са по-сдържани. Грешките, които допускате с домашните си котки

Поради майчинския инстинкт

Жените, без значение дали имат деца или не, предават и своите майчински грижи на домашните си любимци. В случая котките избират дамите, тъй като се усещат по-обгрижвани и обичани. Пък и е доста евентуално множеството отговорности вкъщи, като нахранване и разчистване на котката, да са осъществявани от дамата. Грижите, които поставя дамата за котката, ще припомнят за ласките и нежността на майката.

Имат някои сходни особености

Например, в случай че вземем кучетата – те са считани за най-хубавия другар на мъжа, защото обичат динамичността, времето на открито, спортовете и са нормално по-подредени. По същата логичност можем да кажем, че котките избират дамите, тъй като имат сходни черти от характера – по-импулсивни, раздразнителни и безредни са, а също и по-капризни и взискателни. Знаете ли, че котките могат да имитират човешки глас?

Поради това, че си взаимодействат по-добре

Може би основната причина домашният любим да си има собствен любим измежду стопаните е времето, което всеки един от тях прекарва с него и му отделя. Обикновено дамите тук имат превес, защото се грижат за почистването на котешката тоалетна, къпането, храненето и така нататък и затова обръщат повече внимание на животинчето си. Котката се въздейства тъкмо като хората – колкото повече внимание и грижи и се отдават, толкоз повече ще ви обича тя и ще стане по-гушлива.

Разбира се, не твърдим, че котките ненавиждат мъжете, само че посредством гореспоменатите доводи се опитваме да ви разясним някои от напълно разумните аргументи, заради които котката може да избере дамата вместо мъжа. Независимо от това развъждането на домакински любим е отговорност и няма значение от кой пол сте, в случай че се грижите добре за него, той ще ви отвърне с обич и почитание, написа actualno.com
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР