Котките и стопаните им трябва да свикнат постепенно, че няма

...
Котките и стопаните им трябва да свикнат постепенно, че няма
Коментари Харесай

Специалисти съветват как да научим котката да стои сама, преди да се върнем на работа

Котките и стопаните им би трябвало да свикнат последователно, че няма да са непрестанно дружно, когато завърши изолацията поради ковид, заяви в. "Дейли мейл ".

Британското Кралско сдружение за попречване на свирепост към животните подсети, че евентуално котките са построили по-близка връзка с хората и са привикнали с непрекъснатото им наличие по време на изолацията. Връщането им на работа може да е много стресово за тях. За да не станат домашните ни любимци нервни и недоволни, по-добре да бъдат привикнати последователно.

Геномът на котешката трева разкрива за какво билката побърква писаните

"Котките са разнообразни и някои се радват на човешката компания повече от други. Това значи, че на някои им е било прелестно хората да са си в къщи непрекъснато, а други ще са удовлетворени да останат на мира. Независимо каква е котката ви, всички са чувствителни на смяна. Промяната в рутината може да предизивка стрес " - сподели Сара Тапсел от благотворителната организация.

Тя поучава смяната да е постепенна, малко по малко да се понижава зависимостта от непрекъснатото човешко наличие. Добре е котката да има скривалища и места за отмора нависоко. Чувството за сигурност понижава напрежението.

Физическият контакт също е добре да бъде понижен последователно и да се върне режимът към присъщия при вървене на работа с времето за хранене и игра.

Домашните котки убиват към 300 милиона животни годишно в Австралия

Затворените вкъщи котки ще се зарадват на новите играчки, когато останат сами. Прибере ли се вкъщи стопанинът им, е добре да им обърне внимание по метод, който подхожда на характера им, добавя Българска телеграфна агенция.

"Следете за знаци какво желае котката - да бъде с вас, или да бъде оставена на мира - поучава Алис Потър. - Ако се приближи с вдигната опашка, само че закривен хоризонтално край, тя е другарски настроена. Котка, която се крие, би трябвало да бъде оставена на мира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР