Котката на Шрьодингер е един от най-забележителните и обсъждани парадокси

...
Котката на Шрьодингер е един от най-забележителните и обсъждани парадокси
Коментари Харесай

Котката на Шрьодингер - или как може да не си от ГЕРБ и да си едновременно

Котката на Шрьодингер е един от най-забележителните и обсъждани парадокси в региона на квантовата механика, който даже се придвижва във философията и други сфери на науката. Общоизвестно е, че този опит демонстрира, че котката е в положение на суперпозиция - по едно и също време и жива, и мъртва, поне  до момента в който не се отвори кутията.
Прочетете още
Пренесено на локалната политическа сфера в Пловдив то може да видим  удивително подобие сред котката на австрийския физик и Дани Каназирева. Откакто стана регионален шеф на Пловдив в кабинета „ Борисов 3 ”, Каназирева е в извънредно витиевата позиция, която хем  я причислява към ГЕРБ, хем я държи на отдалеченост от партията.

С наближаването на кметските избори в Пловдив разтягането сред двете квантови положения на Каназирева става все по-сложно. Единият ден я виждаме  по Българска национална телевизия, където я показват като  някогашен народен представител от ГЕРБ, а на идващия ден по БТВ като регионален шеф от „ Съюз за Пловдив ”.



В мненията под изявленията й във Facebook наред с поздравленията за позициите, тя най-често дава отговор на въпроси свързани с ГЕРБ. Позицията й всекидневно следва  конструкция от вида  – няма нищо общо с пловдивските кметове и организация на ГЕРБ, нейната група в Общинския  съвет е „ Съюз за Пловдив ”,  тя не е партиен  член, но  има доста приятели  и качествени хора в партията на Борисов. Така тя отхвърля всичко обвързвано с ГЕРБ в Пловдив, и издига на фундамент националните  лица на групировката.  Неслучайно в профила й има десетки фотоси с знакови лица на ГЕРБ на национално равнище като Десислава Атанасова, Красен Кралев, пиарът Никола Николов и други.  



Повече от ясно е, че задачата й е една – да пробие през тях в София, с цел да бъде претендентът на ГЕРБ за кмет на Пловдив.  Ако това не се случи – има избавителния пояс „ Съюз за Пловдив ”, на която споделя, че е водач. Към днешна дата обаче тя не е председател  на групировката, а това е Евелин Парасков. Самата Каназирева напусна партията, когато стана народен представител от ГЕРБ, тъй като по правилник – тя няма право да членува в други политически обединения.  Вероятно към днешна дата тя е нещо като почетен председател  на „ Съюз за Пловдив ”, като е допустимо да си е възстановила участието.

От друга страна макар че тя  непрекъснато се разграничава от Иван Тотев и Здравко Димитров,  през трите мандата, в които бяха кметове „ Съюз за Пловдив ” бе под една или друга форма в ръководството. Разбира се – постоянно подкрепяха конструктивните  неща за града, само че „ единствено ” толкоз. Заради „ градивното ” им държание те имаха зам.-кметове  по региони в минали мандати, управленци в поликлиниките, а през този и шеф на едно от най-големите  общински предприятия – „ Градини и паркове ”. Не тъй като, несъмнено, са в ръководството на града, а тъй като са градивни.

Отново в изявленията й във Facebook тя твърди, че на  локални избори постоянно е взела участие   само през „ Съюз за Пловдив ”, само че не помни първия й мандат като общински консултант. Тогава тя бе определена от  листата на ГЕРБ, само че по-късно бе изгонена от партията – съгласно нея поради Цветан Цветанов и Искра Фидосова. След това се роди и „ Съюз за Пловдив ”, като той бе рожба и на различен натирен от ГЕРБ – някогашният ръководител на Общинския  съвет Йордан Кюмюрджиев.



Със сигурност Каназирева ще продължи да стои в кутията, до момента в който не станат ясни претендентите, където хем  е от ГЕРБ за пред София, само че пред пловдивчани – от „ Съюз за Пловдив ”.  Нейни сътрудници от други обединения, като Константин Георгиев от „ Кауза Пловдив ”  също я окуражават, че тя е верният човек на ГЕРБ за Пловдив.



Основният въпрос е какво  ще се случи, когато  се отвори кутията – дали Каназирева ще бъде индивидът на ГЕРБ за Пловдив, или ще остане при нейни съидейници от родния й град. Но от този въпрос изникват и редица други -  какво ще се случи с пловдивската организация на ГЕРБ, в случай че тя е техният претендент? Освен, че тя е меко казано недолюбвана от знаковите  лица на групировката, самата тя ги назовава „ хората на Тотев ”. Тази взимана неприязън  ще докара до разпад на структурата. От друга страна въпрос изниква и какво ще се случи със  „ Съюз за Пловдив ” при тази догадка?

Формацията ще приключи съществуването и ще се влее в ГЕРБ, или тя ще има обособена листа,  с която ще се конкурира с партията за места в Общинския съвет? При този вид Каназирева още веднъж ще бъде в двойна позиция, само че явно тя е добра в маневрирането в нея, най-малко досега…

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР