Котировките на петрола тръгнаха нагоре в ранната търговия във вторник,

...
Котировките на петрола тръгнаха нагоре в ранната търговия във вторник,
Коментари Харесай

Надеждите за спад на запасите на САЩ подкрепиха цените на петрола

Котировките на петрола потеглиха нагоре в ранната търговия във вторник, откакто очакванията за спад на запасите на Съединени американски щати за пета поредна седмица излязоха на напред във времето, засенчвайки краткотрайно терзанията от възходящият брой на инфектирани с COVID-19 по света, съобщи Ройтерс.

Към 8:45 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,18 $, или 0,32%,  до 55,84 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,23 $, или 0,44%, до 52,48 $ за барел.

По данни на Ройтер общият брой на записаните случаи на ковид в международен мащаб е достигнал 90 млн. души в понеделник. В Азия, Япония възнамерява да разшири оповестеното изключително състояние отвън рамките на столицата Токио, до момента в който Китай подхваща нови ограничаващи ограничения в няколко елементи на страната.

Според изследване на Ройтерс, упованията са запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати да намалеят за пета поредна седмица, откакто предходната седмица запасите от рафинирани артикули набъбнаха.

Проучването бе извършено преди отчета на Американският петролен институт, който ще бъде оповестен през днешния ден, и този на Енергийната осведомителна администрация, който ще бъде показан в сряда.

Междувременно Goldman Sachs прогонозира, че петролът вид Брент може да нарастне до 65 $ за барел до лятото на 2021 година, подсилен от намаляването на добива в Саудитска арабия и на смяната на американската политика към климата при администрацията на Джо Байдън. По-рано капиталовата банка предвижда, че тази цена ще бъде достигната до края на годината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР