Котировките на петрола се повишиха за втори пореден ден тази

...
Котировките на петрола се повишиха за втори пореден ден тази
Коментари Харесай

Петролът приближава 55 долара за барел

Котировките на петрола се покачиха за втори следващ ден тази заран в азиатската електронна сесия на фона на предварителните сигнали, че разпространяването на ковид в Китай забавя темпото си, разсейвайки опасенията за въздействието на заболяването върху търсенето на суровината от втория й по величина консуматор в света, съобщи БНР.

Сортът Брент от Северно море, чиято цена е референтна за Европа, нарастна със 73 цента до 54,75 $ за барел, а американският лек недопечен нефт прибави 46 цента до 50,39 $ за барел.

Коронавирусът в Китай бутна цената на петрола

Данни към понеделник в това число сочат, че темпът на напредък на новите случаи на ковид в Китай се е забавил до най-ниско ниво от 31 януари.

Висш медицински консултант в Китай разгласи през вчерашния ден, че епидемията може да завърши до април. В същото време обаче Агенцията за енергийна информация на Съединени американски щати намали през вчерашния ден прогнозата си за растежа на международното търсене на нефт за тази година с 310 000 барела дневно поради вируса, тласкащ надолу потреблението в Китай, стопанска система номер две в света. Днес се чакат данните на службата за петролните запаси.

Американският петролен институт към този момент регистрира по-голямо от предстоящото седмично нарастване на американските ресурси от недопечен нефт - с 6 милиона барела до 438,9 милиона барела.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР