Котировките на петрола се повишиха с над 2 процента тази

...
Котировките на петрола се повишиха с над 2 процента тази
Коментари Харесай

Цените на петрола поеха нагоре

Котировките на петрола се покачиха с над 2 % тази заран в азиатската електронна сесия, откакто лекарският екип на Доналд Тръмп, който е в болница с ковид, заяви че президентът на Съединени американски щати се усъвършенства и може да бъде изписан още през днешния ден. Информацията за здравето му понижи политическата неустановеност на международните пазари, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Сортът Брент от Северно море нарастна с 84 цента или с 2,1 на 100 до 40,11 $ за барел, а американският лек недопечен нефт прибави 91 цента или 2,5 на 100 и един барел се търгуваше за 37,96 $.

В петък цените на петрола потънаха с над 4 % на фона на несигурността към здравето на американския президент и продължаващите опасения, че възходящият брой на инфектираните с вируса може да попречи на световното икономическо възобновяване.

Анализатори разясняват, че днешното възкръсване на петролните котировки е провокирано от разсейването на най-лошите страхове за здравословното положение на Тръмп, въпреки някои смесени сигнали да помрачават настройките на вложителите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР