Котировките на петрола се понижиха тази сутрин в Азия на

...
Котировките на петрола се понижиха тази сутрин в Азия на
Коментари Харесай

Петролът поевтиня заради опасенията от пренасищане на пазара

Котировките на петрола се намалиха тази заран в Азия на фона на опасенията от пренасищане на пазара след намаляване на индустриалните съкращения от ОПЕК и съдружниците на картела, до момента в който в това време разрастването на коронавирусната зараза в международен мащаб забавя възобновяване на търсенето, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Сортът Брент от Северно море през днешния ден поевтиня с 26 цента или 0,6 на 100 до 43,26 $ за барел, а американският лек недопечен нефт отстъпи с 29 цента или 0,7 на 100 до 39,98 $ за барел.

Юли се оказа четвъртият за Брента и третият за американския нефт месец на облаги, откакто през април цените и на двата сорта удариха дъното. Тогава огромна част от света бе блокирана поради карантината, обвързвана с пандемията от ковид.

Инвеститорите се безпокоят за свръхпредлагането, защото този месец ОПЕК+ се чака да стартира да понижава съкращенията на добива и възобновяване на цените на петрола от рекордните минимуми евентуално ще насърчи американските шистови производители да усилят производството, разяснява Хироюки Кикукава, основен управител по проучванията в Нисан секюритис (Nissan Securities).

Натиск върху пазарите оказват и страховете от втора вълна на ковид, добавя той
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР