Котировките на петрола се понижиха тази сутрин, след като данните

...
Котировките на петрола се понижиха тази сутрин, след като данните
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на китайските икономически данни

Котировките на петрола се намалиха тази заран, откакто данните за икономическият напредък в Китай през третото тримесечие не дадоха отговор на упованията на анализаторите, съобщи Ройтерс.

Втората най-голяма стопанска система в света регистрира растеж от 4,9% на годишна база през третото тримесечие, до момента в който икономистите чакаха скок  5,2%. Рафинериите в Китай, който е вторият максимален потребител на нефт в международен мащаб, са забавили темпото си на работа през септември.

Към 9:10 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 5 цента, или 0,12%  до 42,88 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 5 цента, или 0,12%,  до 40,83 $ за барел.

„ Китайските данни демонстрираха, че растежът при стоките и услугите се забавя, до момента в който данните за преработката на недопечен нефт и производството на промишлени метали бяха разочароващи “, разяснява Хауй Лий, икономист от Oversea-Chinese Banking Corp (OCBC).

Междувременно Организацията на страните експортьори на нефт и техните съдружници, известни като ОПЕК+, обмислят стесняване на сегашния и рандеман от 7,7 млн. барела дневно с 2 млн. барела дневно от януари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР