Котировките на петрола се понижиха днес в аизатсктата търговия в

...
Котировките на петрола се понижиха днес в аизатсктата търговия в
Коментари Харесай

Петролът поевтиня в азиатската търговия

Котировките на петрола се намалиха през днешния ден в аизатсктата търговия в подтекста на опасенията на вложителите от нарастване на производството и вероятно потребление на стратегическите петролни запаси на някои страни.

Американският лек недопечен нефт с доставка през август намали цената си с 31 цента до 70,70 $ за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската комерсиална борса, заяви Франс прес.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 38 цента до 74,95 $ за барел.

Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак съобщи в петък, че ОПЕК и неговите 10 страни партньорки биха могли да усилят производството си с повече от 1 милион барела.

В същото време администрацията на президента НА Съединени американски щати Доналд Тръмп и други западни високопоставени представители оповестиха планове да употребяват стратегическите си петролни ресурси, в случай че нарастването на добива на Саудитска Арабия и страните от ОПЕК се окаже незадоволително, с цел да спре покачването на цените на черното злато.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР