Котировките на петрола поеха надолу тази сутрин в Азия след

...
Котировките на петрола поеха надолу тази сутрин в Азия след
Коментари Харесай

Цените на петрола тръгнаха надолу

Котировките на петрола поеха надолу тази заран в Азия след седмица с огромни облаги, до които докара браншовата стачка в Норвегия, повишила вероятността за спад с 25% на доставките от водещия производител, съобщи "Ройтерс ".
Референтният за Европа вид Брент от Северно море поевтиня с 9 цента до 43.25 $ за барел, откакто през вчерашния ден цената му скочи с над 3%.
Американският лек недопечен нефт изгуби 5 цента от цената си и един барел се търгуваше за 41.14 $ за барел в днешната азиатска електронна сесия. Вчера и този договор се обезцени с над 3%.
И двата сорта са на път да отчетат 10-процентова седмична облага - първата от три седмици. Възходящата наклонност бе провокирана от вероятността за по-оскъдно предложение на суровината при спиране на производството в Северно море поради протестните дейности на норвежките петролни служащи.
Това би могло да засегне близо един милион барела дневно недопечен нефт, предизвестяват от Ей Ен Зед Рисърч (ANZ Research). Норвежката петролна компания и представители на чиновниците ще се срещнат през днешния ден с назначен от страната медиатор в опит да сложат завършек на стачката, която заплашва да лиши страната от към една четвърт от добива на нефт и газ.
Наблюдателите на пазара се готвят и за въздействието на урагана Делта върху производството в Съединени американски щати. До момента там е спряна близо 1.5 милиона барела дневна продукция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР